8°C

Beograd

Photo: facebook/printscreen

Izvor: Blic.rs

NEBOJŠA STEFANOVIĆ:Nema obustave istrage o nestalim bebama!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su MUP i Ministarstvo pravde danas usaglasili stav po kojem će, kako smatraju, tužilaštva moći da nastave sa gonjenjem osumnjičenih za potencijalnu krađu dece, jer kako su ocenili, reč je o krivičnom delu koje nije svršeno.

Kako je objasnio, tužilaštva će moći da nastave sa istragama, jer je reč o krivičnom delima koja nisu svršena i još traju.

UPLATILI STE PUT U ITALIJU? Evo šta će biti sa vašim novcem ako ga otkažete!

Ovo je, inače, stav oko kojeg su se danas usaglasila dva ministarstva i predstavlja jedan od mehanizama koji tužilaštva i policija mogu da primenjuju da se dođe do istine i pravde, a nije u suprotnosti sa Krivičnim zakonikom.

Stefanović je rekao i da je veoma važno, i uveren je da će i Republičko javno tužilaštvo, koje je krovna institucija u istrazi, na sličan ili isti način videti mogućnost i nastaviti sa gonjenjem svih onih koji se optužuju i osumnjičeni su za ovakvu vrstu krivičnih dela.

Suština je, kaže, da se pruži pravda roditeljima čija su deca na takav način nestala i da se vrati poverenje u pravni sistem.

Na pitanje da li to znači da istraga neće biti prekinuta predloženim zakonskim rešenjem, Stefanović je kazao da i danas traju odredjene istrage.

IVICA DAČIĆ: Najvažnije je da proširenje ostane na agendi EU!

- Nijedna istraga neće biti obustavljena i uveren sam da će tužilaštva moći da gone svakog i u svakom slučaju u kome postoji sumnja da je dete nestalo, kao i da se istraži rad svih institucija koje su bile dužne da čuvaju odrđene podatke koji se odnose na svako dete koje je rođeno u ovoj zemlji - naveo je Stefanović.

On je primetio da u prethodnih 30-40 godina, očigledno, nije bilo dovoljno volje onih koji su danas glasni da se uspostavi efikasan mehanizam kojim će deca biti tražena i pronađena, kao ni volje da se bilo šta preduzme da se pomogne porodicama da dođu do istine i pravde.

UMRO LEGENDARNI NARODNI PEVAČ: Ceo region u suzama, društvene mreže se opraštaju od Đorđa!

- Ne kažem da će ova borba biti laka, jer je negde prošlo više decenija od mogućeg učinjenog krivičnog dela, ali postoje mehanizmi i pored svih stvari koje radimo da pomognemo roditeljima -  poručio je Stefanović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti