13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

SAD TRAŽE MOMENTALNO UKIDANJE TAKSI NA ROBU IZ SRBIJE!

Sjedinjene Američke Države ponovo su pozvale kosovske lidere da u potpunosti ukinu takse na robu iz Srbije, što je navedeno u zajedničkom saopštenju specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta u Prištini i specijalnog predstavnika za zapadni Balkan Metjua Palmera.

SAD stoje uz građane Kosova, pohvaljuju kontinuirane napore zdravstvenih stručnjaka i drugih koji rade uz veliki rizik na smanjenju širenja Kovid-19 na Kosovu i pozivaju kosovske lidere da poštuju kosovski ustav i vladavinu prava.

VAŽNO ZA SVE RADNIKE U DOBA KORONE: Evo da li i kada poslodavac može da vas otpusti

Posvećeni smo radu sa bilo kojom vladom formiranom kroz ustavni proces, poručila su sinoć trojica diplomata.

Kad je reč o taksama ponavljau stav da one nanose štetu svim ljudima na Kosovu čime ometaju regionalnu saradnju u borbi protiv Kovid-19, uključujući odlaganje ulaska neophodne robe.

Istovremeno, trojica diplomata napomnju da nema tajnog plana o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, kao što su neki spekulisali.

Komesar za proširenje VARHEJI: BUDUĆNOST ZAPADNOG BALKANA JE U EU

Specijalni izaslanik predsednika Ričard Grenel nikad nije video, ni razgovarao o takvom planu, navodi se u saopštenju

Američka vlada fokusira se na podršci nedavnim dogovorima o ponovonom uspostavljanju vazdušnih, železničkih i drumskih veza između Kosova i Srbije sa ciljem da se poboljša ekonomija i stvori ekonomski zamajac.

- Verujemo da će taj zamajac dati novu energiju procesu dijaloga koji će dovesti do uzajamnog priznanja, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar