Izvor:
23.12.2016 u 03:02
0

Premijer Vučić uveren: Imaćemo NAJJAČU vojnu avijaciju U REGIONU, ali naša najveća snaga je…

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da će Srbija posle nabavke aviona iz Rusije imati najjaču vojnu avijaciju u regionu.

Istakao je da će Srbija imati 10 strahovito moćnih aviona i da će moći da zaštiti svoje granice.

Vučić je na RTS-u rekao i da je snaga Srbije u tome što ne menja svoju politiku, kao i da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je to odluka Skupšitne Srbije.

Vučić je rekao da nije od onih koji jedno pričaju u Moskvi, a drugo u Vašingtonu.

Kako je rekao, u Moskvi priča da je Srbija na evropskom putu, a u Vašingtonu kaže da nećemo uvoditi sankcije Rusiji.

– To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija – poručio je Vučić.

Premijer je ocenio da su ovo važni dani za zemlju i da se o nabavci aviona govori od 1988. godine.

– Pričali smo o migovima 29, ova vlada je to uspela da napravi – rekao je premijer.

Vučić je istakao da je on za to "kriv", jer je u razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione.

Naveo je i da je njegov posao da se pobrine, zajedno sa predsednikom republike za bezbednost zemlje.

– Hoćete li da dočekamo bilo šta nespremni kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa, a da posle gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvek odmereni, ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove. Danas Srbija to može – rekao je Vučić.

Istakao je da će Srbija imati 10 strahovito moćnih aviona i objasnio da osim šest aviona Mig-29 koji stižu iz Rusije, Srbija već ima četiri aviona koja će biti remontovana i dovedena do višeg stepena.

– Deset ubedljivo najmoćnijih letelica na Balkanu, ne samo na zapadnom Balkanu, već na Balkanu, dakle i mnogi drugi susedi koji pripadaju EU i NATO nemaju tako moćne letelice kao što ih ima Srbija – naglasio je Vučić.

– Mi smo ovo dobili besplatno ali plaćamo rakete koje mi hoćemo da imamo, rakete vazduh-vazduh i rakete vazduh-zemlja – poručio je premijer i dodao da se avioni ne nabavljaju zarad nečije izborne volje već zbog bezbednosti.

– Mi biramo koliko ćemo za migove dati para u skladu sa raketama koje želimo. Dosada smo izabrali 32 rakete. To je ono što mi plaćamo – rekao je premijer.

Vučić je upitao koji je to avion u regionu bolji? Naveo je da to niko ne zna da mu kaže i da nije saglasan da su Gripeni bolji jer je Mig-29 najbolji avion u bliskoj borbi.

– Zaštitićemo naše nebo, niko se neće lako odlučiti da napadne Srbiju – naveo je premijer i dodao da Srbija nema nameru da vodi ofanzivne ratove, već da zaštiti decu i da garantuje budućnost.

Vučić se obratio Miloradu Dodiku i Republici Srpskoj i istakao da se više nikad neće ponoviti "Bljesak" i "Oluja".

Dodao je da srpski narod neće doživeti sudbinu kakvu je doživljavao 1995. i 1999. godine i "da smo mnogo naučili iz sopstvenih grešaka".

Tanjug
Foto: Twitter/The Peninsula

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter