Izvor:
29.12.2016 u 17:55
0

Zvaničnici Srbije pod lupom: Bezbednosna agencija BiH pola godine sprovodi pojačane obaveštajne mere!

Bezbednosna agencija BiH (OBA) već pola godine sprovodi pojačane obaveštajne mere prema zvaničnicima Srbije i ljudima sa kojima se oni sastaju, a koje uključuju snimanje njihovih razgovora kao i praćenje i nadzor prilikom dolazaka u tu državu, pišu današnje "Večernje novosti" pozivajući se na svoje izvore.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potvrdio je, kako se navodi u tekstu, da Srbija ima saznanja o obaveštajnim merama prema njenim zvaničincima.

Dobili smo određene informacije iz bezbednosnih službi da je bilo takvih pokušaja i da su verovatno na teritoriji BiH neki od naših funkcionera bili pod merama nadzora. To naravno ne govori u prilog dobroj saradnji – rekao je Stefanović za Novosti.

On je podsetio i na situaciju u vezi sa napadom na premijera Vučića u Srebrenici.

Ministar kaže da je Srbija u tom slučaju imala konkretne dokaze, fotografije, snimke i svedoke da su ljudi, koji su u Potočarima pokušali da linčuju premijera, imali propusnice sa imenom i prezimenom, ali da niko od njih nije saslušan, niti procesuiran.

Postavlja se pitanje političke volje i namere vlasti BiH. Ako je premijer prešao preko toga i nastavio da pruža ruku pomirenja, a Srbija želi da doprinese stabilnosti BiH, onda je pravo pitanje za te službe koliko se osećaju komforno zato što takav jedan slučaj nije rešen – dodao je on.

Stefanović tvrdi da su naši zvaničnici i državljani ipak sigurni i da bezbednosne službe imaju načine da odgovorne na takve mere.

Akcija usmerena prema Republici Srbiji, njenim građanima i institucijama, vodi se pod šifrom "Usće", a njeno postojanje dokazuje dokument pod nazivom "Predlog za zavođenje obaveštajnog prodora" do koga su došle Novosti, piše beogradski dnevnik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter