Izvor:
30.12.2016 u 22:00
0

IVICA DAČIĆ poručuje Hrvatima: Plaše se čokoladica a kamoli MIG-ova!

Posle nabavke aviona MIG 29 iz Rusije, Srbija je na polovini dozvoljenih borbenih aviona, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da nije prekršena nijedna međunarodna obaveza o kontroli naoružanja.

Šta su problem MIG-ovi? U Hrvatskoj se plaše jedne čokoladice, a kamoli MIG-ova. Ako se Hrvatska naoružava, onda se naoružava za mir, a ako se Srbija naoružava, onda se naoružava za rat – konstatovao je Dačić povodom različitih komentara na to što je Srbija nabavila MiG-ove.

Govoreći o Vojsci, Dačić je rekao da koliko je Srbija veća od Hrvatske, u tom procentu bi trebalo da ima više pripadnika Vojske, te da bi neko trebalo da odgovara jer je Srbija sama smanjivala broj svojih oružanih snaga i to više nego što je to od nje traženo.

Je l' neko namerno uništavao Vojsku Srbije, pa nekom smeta što jačamo borbenu spremnost – upitao je Dačić i dodao da su Srbiji potrebni vojska i policija da bi mogla da se odbrani.

Kako je rekao, da je Srbija uzela avione od SAD, rekli bi da je izvor stabilnosti, te da je zapravo problem to što su MiG-ovi iz Rusije.

Prema njegovim rečima, u 2016. godini Srbija je imala mnogo više vojnih vežbi sa EU i NATO nego sa Rusijom i da je odnos 20 prema 2 u korist NATO-a i zemljama članicama te alijanse.

Niko nama neće određivati kako ćemo voditi politiku u oblasti saradnje i bezbednosti – zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter