Izvor:
31.12.2016 u 00:02
0

Ministar Vulin ogorčen: Ovo što se danas dogodilo je SRAMOTA hrvatske države!

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je hapšenje mladih koji su prekrili ustaški pozdrav na tabli u Jasenovcu "sramota hrvatske države“.

On je rekao i da je to nastavak politike zaštite ustaštva i pravdanja zločina.

– Hrvatska je jedina zemlja u Evropi u kojoj se antifašisti hapse i u kojoj moraju da se pravdaju, jer se suprotstavljaju fašizmu – ocenio je Vulin u izjavi Tanjugu povodom privođenja predstavnika Inicijative mladih za ljudska prava koji su preko ploče u Jasenovcu na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni" prelepili pismom HOS-u.

Vulin je ukazao da su mise za Pavelića i ustaški pozdravi postali toliko česti i uobičajeni da ih više niko i ne osuđuje ili smatra pogrešnim.

– Nadam se da će se Hrvatska javnost, ali i zvanična politika povesti za primerom mladih hrabrih ljudi koji su se usudili suprotstaviti ustaštvu i vređanju uspomena na žrtve ustaškog genocida – istakao je Vulin.

Hrvatska policija privela je juče na informatiovni razgovor pripadnike Inicijative mladih za ljudska prava koji su prelepili spomen-tablu na kojoj je istaknut pozdrav "Za dom spremni" u Jasenovcu.

Tanjug
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter