Izvor:
14.05.2016 u 19:53
0

VUČIĆ O RS: Ne verujem u zavere, ali ni u slučajnosti

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne veruje u zavere, ali ni u slučajnosti, posebno kad su u zbivanja u regionu umešani strani centri moći, što, dodao je, ne oslobađa odgovornosti naše političke elite.

Odgovarajući na pitanje novinara o medijskim navodima da su zbivanja u Republici Srpskoj inicirana spolja, premijer je izrazio uverenje da "nekom jeste u interesu" da destabilizuje Balkan, ali da to nikako ne oslobađa od odgovornosti nacionalne političke elite. On je ponovio apel građanima i političkim liderima Srpske da danas svoje političke stavove i strasti iskažu na miran i dostojanstven način.

– Nadam se da će Srbi danas pokazati svoje demokratsko lice – rekao je i izrazio očekivanje da će protesti proteći u miru.

Premijer se pozvao na primere iz regiona, podsećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomeraju datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prištini nema sednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neprijatno gledati ono što se juče dogodilo.

Na pitanje da li treba očekivati pokušaje ugrožavanja stabilnosti u Srbiji, ocenio je da je nas iskustvo iz 2000. naučilo da budemo oprezniji, da ne verujemo u "jagode sa šlagom", već u težak rad. Srbija je, prema njegovim rečima, učinila što je bilo do nje, ne opredeljujući se ko je u pravu, a ko ne, ko je bolji, a ko lošiji u RS.

Mi ćemo uvek učiniti sve što traže od nas iz Republike Srpske, u skladu sa Dejtonskim sporazumom, a mi njih pozivamo da sačuvaju mir i da ne budu u zavadi – zaključio je Vučić.

Tanjug
Foto: Twitter/Rehoboam

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter