Izvor:
04.01.2017 u 17:50
0

Odluka koja će potresti region: Kuburović odobrila izručenje Sefića BIH!

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović odobrila je izručenje Bosni i Hercegovini Sanjina Sefića koji se sumnjiči da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu 10. oktobra usmrtio dve devojke a potom pobegao, rečeno je u srpskom Ministarstvu pravde.

Postupak izručenja sprovešće narednih dana pripadnici policije.

Tom odlukom usvojena je zamolnica BIH koja traži Sefića zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći osobi povređenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sefić je nakon nesreće 10. oktobra pobegao sa lica mesta, a dva dana kasnije je uhapšen u Srbiji na osnovu međunarodne poternice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu.

Inače, bosanski organi vode postupak protiv još tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću posle izvršenja krivičnog dela.

Kako su preneli tamošnji mediji to su A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.

U dvorištu porodične kuce N.S, nađen je automobil "golf 6", koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog dela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

Tanjug
Foto: Facebook/julijanadanjanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter