19°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DAČIĆ O VLASTI U CRNOJ GORI: Izmišljaju da im se Srbija meša u unutrašnje stvari

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je očigledno da je crnogorska vlast odabrala da u srpskom narodu vidi remetilački faktor i da zato stalno izmišlja da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore i da ima nešto protiv njenog samostalnog puta. Dačić je rekao da je Srbija bila veoma uzdržana i trudila se da ne zaoštrava situaciju sa Crnom Gorom, ali da je Crna Gora reagovala izuzetno agresivno, optužbama da se mi navodno mešamo u njene unutrašnje stvari.

Podsetio je da je rekao da se plaši da ne dođe do bratoubilačkog rata što, kaže, nika nije bilo između Srba i Crnogoraca. Dačić je rekao da što se Srbije tiče, istorijska je činjenica da između sebe ne samo da nismo nikada ratovali, nego nije bilo nikakvih sukoba, i da o tome govori čitava naša istorija, književnost i gusle.

- Juče sam video i umro sam od smeha kad je to došlo dotle da gusle pevaju o Crnoj Gori i NATO. To je novokomponovana guslarska pesma, sve pesme su bile vezane za istoriju, herojsku borbu protiv Turaka - kaže Dačić.

Poručio je da Srbija ne može da ćuti i žmuri na probleme srpskog naroda, te da nema ništa proiv toga da svako bira svoj put.

- Jedino što nas zanima u ovom problemu je pitanje položaja srpskog naroda i SPC. Srpski narod tamo nije nacionalna manjina, ima više od 28 odsto - rekao je Dačić i naveo da bez obzira na toliki procenat Srba u ukupnom stanovništvu Crne Gore nema ih u drzavnim organizma, niti među ministrima i ambasadorima.

Napomenuo je da danas u modernom svetu, svidelo se to nekome ili ne, pitanje ljudskih prava, pa i prava naroda i verskih zajednica više nije unutrašnje pitanje, već univerzalno pitanje koje zanima sve.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti