13°C

Beograd

Photo: mfa.gov.rs

Izvor: HappyBSC

DAČIĆ U KRUPNJU: Za vas je ovo novi početak, a za nas svojevrsna humanitarna i moralna obaveza (GALERIJA)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić obratio se na ceremoniji otvaranja zgrade za izbegle porodice u Krupnju, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji u okviru Potprojekta 5.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

JOŠ JEDNA SKANDALOZNA MERA U CRNOJ GORI! Bogati ne moraju u karantin! Za sve ostale obavezan!

EKSKLUZIVNO! NAJBOLJI SRPSKI TRAVAR SA TARE: Ovo je vekovni recept za polipe! (VIDEO)

PRVI PUT NAKON TRI DECENIJE! Amerika izvodi NUKLEARNU PROBU!

RASISTIČKI ISPAD ALBANSKOG LOBISTE: Ako glasate za Trampa onda niste crnac!

RUSIJA: Primenjivaćemo sporazum o OTVORENOM NEBU

DR KON O DRUGOM TALASU KORONE: Moramo da čuvamo zdravstveni sistem!

ALBANIJA ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine i obezbedi najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica. Program se sprovodi u našoj zemlji, ali i u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ministar Dačić je, ovom prilikom, rekao da je useljenje u stanove već realizovano u martu mesecu ove godine, ali da obzirom na okolnosti koje smo imali u vezi sa borbom protiv epidemije novog korona virusa, sada koristi priliku da čestita našim sunarodnicima i korisnicima Programa useljenje u njihove nove domove.

- Za vas i vaše porodice ovo je novi početak, a za nas koji smo bili uključeni u pregovore i realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ovo je svojevrsna humanitarna i moralna obaveza - istakao je ministar Ivica Dačić.

Ministar je istakao da je u okviru ovog Potprojekta planirana dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava.

- Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva - rekao je ministar Dačić.

On je sa zadovoljstvom najavio da uskoro možemo očekivati useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, kao i da je završen kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu.

- Koliko sutra, dodelićemo ključeve za 20 stanova koji su izgrađeni u Valjevu - rekao je Dačić i još jednom čestitao korisnicima useljenje u njihove nove domove i poželeo im srećnu i bezbrižnu budućnost.

Govor vam prenosimo u celosti:

OVO MORATE ZNATI

RASPADA SE NATO! Povlače se potpisi sa sporazuma!

SADA JE SVE JASNO! Bil Gejts PATENTIRAO KORONU JOŠ 2018!

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT! Noćas testirali MOĆNO LASERSKO ORUŽJE! (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

"Uvaženi gosti,

Dame i gospodo,

Dragi prijatelji,

 

Okupili smo se danas u Krupnju, jednim zaista lepim povodom. Naime, danas ćemo svečano otvoriti zgradu koja je izgrađena u okviru Regionalnog stambenog programa. S obzirom na okolnosti koje smo imali u vezi sa borbom protiv epidemije novog korona virusa, useljenje u stanove je već realizovano u martu mesecu ove godine, te koristim priliku da čestitam našim sunarodnicima i korisnicima Programa useljenje u njihove nove domove.

Za vas i vaše porodice ovo je novi početak, a za nas koji smo bili uključeni u pregovore i realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ovo je svojevrsna humanitarna i moralna obaveza. Podsetiću da Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine i obezbedi najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica. Program se sprovodi u našoj zemlji, ali i u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Regionalni stambeni program finansiran je donatorskim sredstvima, a njegovi najveći donatori su Evropska unija i SAD. Fondom Programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, dok je Komesarijat za izbeglice i migracije vodeća institucija koja sprovodi Program u Srbiji. Sam proces izbora korisnika sprovodi se u saradnji sa lokalnim samoupravama, uz nadzor UNHCR-a i OEBS-a.

Stanovi koje danas vidimo izgrađeni su kao deo Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa. Vrednost ovog Potprojekta iznosi 52 miliona evra, od kojih je 38 miliona obezbeđeno iz donacije Regionalnog stambenog programa, a nešto više od 13 miliona evra je nacionalna kontribucija. U okviru ovog Potprojekta planirana je dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava. Objekat u Krupnju sa 5 stanova za stanovanje ukupno je finansiran sa 175.000 evra iz Fonda Regionalnog stambenog programa, a na ovaj iznos treba dodati i vrednost građevinskog zemljišta i infrastrukture koje je donirala lokalna samouprava, na čemu smo joj najiskrenije zahvalni.Ovom prilikom želim da pozdravim naše domaćine – predsednika opštine Krupanj Ivana Isailovića, koji je sa svojim saradnicima obezbedio zemljište i prateću infrastrukturu za izgradnju stanova, kao i komesara Vladimira Cucića, čoveka koji je najviše i angažovan na realizaciji Regionalnog stambenog programa.

Naravno, koristim i ovu priliku da zahvalim Delegaciji EU u R. Srbiji, predstavništvu UNHCR, kao i svim drugim partnerima koji zajedno doprinose realizaciji ovog solidarnog projekta.

Dragi prijatelji, Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva.

Sa zadovoljstvom mogu da najavim da uskoro možemo očekivati useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, a završen je i kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu. Koliko sutra, dodelićemo ključeve za 20 stanova koji su izgrađeni u Valjevu.

Čestitam još jednom našim korisnicima useljenje u njihove nove domove i želim im srećnu i bezbrižnu budućnost.

Živeli i živela Srbija!

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti