Izvor: Tanjug
26.05.2020 u 15:17
0

Od 3. do 15. juna pripremna nastava za osmake na televiziji

Nastava na daljinu za učenike osmog razreda koji se pripremaju za malu maturu i upis u srednju školu, biće emitovana od 3. do 15. juna na kanalu RTS 3, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pripremna nastava će se emitovati u periodu od 13.15 do 16.00 časova, a osmaci probni završni ispit polažu u školi 2. juna, odnosno 1. juna dobijaju testove iz srpskog/maternjeg jezika i kombinovani test u školi i rešavaju ih kod kuće, a sutradan ih donose u školu, u kojoj rešavaju test iz matematike.

Polaganje završnog testa iz srpskog/maternjeg jezika biće održano 17. juna, iz matematike 18. juna i rešavanje kombinovanog testa 19. juna od 9.00 do 11.00 časova, navodi se u Konkursu za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2020/2021. godinu.

Na osnovu uspeha na završnom ispitu, učenik može da osvoji najviše 40 bodova, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

OVO MORATE PROČITATI

NA DANAŠNJI DAN JE ISPISANA SRPSKA ISTORIJA: Slomljena je NATO STRELA, NIJE BILO PREDAJE!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

FUDBALSKA LEGENDA: Zbog ožiljka su ga nazivali nakazom, imao je teško detinjstvo (VIDEO)

SNAŽAN URAGAN POGODIO RUSIJU: Nosio sve pred sobom, letele dizalice i krovovi (VIDEO)

KATASTROFA U NAJAVI: Narednih sedam dana u pojedinim mestima temperature jedva iznad nule!

Privremene rezultate završnog ispita osnovne škole objaviće 23. juna do 8.00 časova i ukoliko imaju žalbe na rezultate, učenici mogu podneti u osnovnim školama istog dana od 8.00 do 15.00 sati.

Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u okružnim komisijama je 24. juna od 8.00 do 16.00 časova, a objavljivanje konačnih rezultata je 28. juna do 8.00 časova.

Učenici liste želja podnose u matičnim osnovnim školama 29. i 30. juna od 8.00 do 15.00, liste će biti objavljene 4. jula, kada učenici mogu da provere njenu tačnost, a objavljivanje zvanične liste biće 5. jula do 12.00 sati.

Zvanične rezultate raspodele kandidata po srednjim školama i obrazovnim profilima, odnosno po smerovima gimnazija objavljuje matična osnovna škola 7. jula do 24.00 časa.

Kandidati koji su raspoređeni za upis u srednju školu obavljaju upis 8. i 9. jula od 8.00 do 15.00 časova.

Pravo na rangiranje radi upisa u gimnaziju i stručnu školu u četvorogodišnjem trajanju stiče učenik koji je ostvario ukupno najmanje 50 bodova po osnovu uspeha na završnom ispitu i opšteg uspeha od šestog do osmog razreda.

Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole u Srbiji za školsku 2020/2021. godinu može se pogledati na linku .

Od 25. maja, učenici koji su se prijavili za polaganje prijemnih ispita za upis u specijalizovane srednje škole sa posebnim sposobnostima za matematiku, fiziku, računarstvo i informatiku, biologiju i hemiju, učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke, kao i oni koji deo nastave ostvaruju na stranom jeziku mogu preuzeti testove i rešenja sa prošlogodišnjeg prijemnog ispita putem sajta www.mojaucionica.gov.rs.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter