Izvor:
10.01.2017 u 15:28
0

Pakleni plan Albanaca: ZAUZIMANJE diplomatsko-konzularnih predstavništava!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da su zapadne bezbednosne agencije informisale Srbiju o perfidnom planu albanske dijaspore da zauzme srpska diplomatsko-konzularna predstavništva.

"Ova informacija je došla iz jedne velike zemlje i velike bezbednosne zajednice, sa imenima i prezimenima ljudi, sa zemljom o kojoj se razgovaralo kao mogućoj zemlji gde bi meta možda mogla biti naša ambasada ili konzulat", rekao je on gostujući u Dnevniku RTS-a.

Sve te podatke zapadne službe imaju, istakao je Dačić.

"I danas se nastavljaju protesti albanske dijaspore ispred francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i naših, ali to neće uticati na stav Srbije kada je reč o Haradinaju ili bilo kom drugom. Reč je o ratnim zločinima", poručio je Dačić.

Kako je precizirao, reč je o informacijama iz krugova koji se nalaze u albanskoj dijaspori, gde je, u cilju podrške Haradinaju i njegovom oslobađanju nakon hapšenja u Francuskoj, jedna od opcija koja je razmatrana bila ta da se Srbija privoli da odustane od gonjenja putem zauzimanja nekog od diplomatsko-konzularnih predstavnštava ili objekta koji pripada Srbiji i uzimanja talaca.

Prema njegovim rečima, tačno se zna ko je takve predloge iznosio, po imenu i prezimenu i gde živi, a to su, kako je naveo, zemlje u kojima ima puno albanske dijaspore, tako da to nisu prazne priče.

On je primetio da su u Prištini odmah krenuli sa propagandnim floskulama da će Srbi sami da napadnu svoje ambasade, pa im je poručio da se obrate zapadnim bezbednosnim službama.

"Oni ne mogu da pobegnu od svoje prošlosti, a Srbija je spremna da svako odgovara za ratne zločine i to nije bilo kakvo izazivanje zapaljive retorike niti bilo čega o čemu bismo se svađali. Valjda svako treba da odgovara za ratne zločine", istakao je Dačić.

Upitan kada će Srbija zatražiti izručenje Ramuša Haradinaja i zašto ta procedura traje danima, Dačić je odgovorio da to nije u njegovoj nadležnosti, već Ministarstva pravde, podsetivši da postoji pravna strana tog pitanja i određeni rokovi za tako nešto.

On je rekao i da nema razloga da ne zatražimo izručenje, ali je i primetio da kad god neko bude uhapšen za zločine protiv Srba, odmah se digne cela međunarodna zajednica kao da je dozvoljeno ubijati Srbe.

"Mi to ne možemo da dozvolimo i zato želim da upozorim sve da se ne igraju s vatrom i da ne planiraju bilo kakve akcije protiv naših diplomatsko-konzularnih predstavništava. Srbiju ne treba provocirati. Mi jesmo za mir, pružili smo ruku, ali za ljubav i prijateljstvo je potrebno najmanje dvoje", zaključio je šef srpske diplomatije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter