Izvor:
10.01.2017 u 20:16
0

Ministarstvo pravde Srbije ZATRAŽILO IZRUČENJE HARADINAJA: POSLAT ZAHTEV francuskim pravosudnim organima!

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je danas francuskim pravosudnim organima zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Uz zahtev za izručenje poslata je i prateća dokumentacija prevedena na francuski jezik na osnovu koje će francusko pravosuđe odlučivati o ispunjenosti uslova za izručenje Haradinaja Srbiji.

Haradinaj je prošle srede lišen slobode na aerodromu u Bazel-Miluz na francuskoj strani, na osnovu poternice koju je Srbja za njim raspisala 2004. godine i nalazi se u pritvoru.

Srbija ga traži zbog sumnje da je počinio zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen.

U pitanju su ratni zločini protiv civilnog stanovništva u zoni odgovornosti Dukađini 1998. i 1999. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter