Izvor:
10.01.2017 u 20:41
0

VUČIĆ: Želimo VIŠE TURISTA IZ INDIJE, njihovi privrednici zainteresovani za našu farmaceutsku industriju!

Privrednici indijske države Gudžarat zainteresovani su za farmaceutsku industriju u Srbiji i poljoprivredu, ali pokušaćemo da dovedemo i što više turista iz Indije u našu zemlju, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima posle sastanka sa glavnim ministrom Gudžarata Vidžajem Rupanijem, rekao da je postignut dogovor da privredna delegacija te države, sa premijerom Indije Narendrom Modijem i Rupanijem na čelu, dođe u Beograd.

Kako je dodao srpska delegacija razgovarala je sa predstavnicima Federacije indijskih privrednih komora i o dolasku više turista u Srbiju.

Oni neretko dolaze u Dubrovnik. Rekao sam da je Beograd, uz sve poštovanje starog grada, da mislim da je Beograd lepši i da ima da se vidi mnogo više stvari nego u Dubrovniku i gradovima koje posećuju – rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je sagovornicima poručio da je Srbija spremna na sve kako bi ublažila vizni režim i privukla što više turista u Srbiju.

"Onda će mnogi doći, videti Beograd, zavoleti ga, potrošiti novac, ali uložiti i u svoje poslove, što je za nas od izuzetnog značaja. Turizam je bila jedna od grana o kojoj smo diskutovali i za koju verujem da ćemo imati konkretne korake u narednom periodu", objasnio je Vučić.

Vučić je podsetio i da Srbija sa Privrednom komorom Indije ima potpisan sporazum o saradnji još iz 2003, ali da se nije mnogo odmaklo na tom planu.

"Sada smo dogovorili razmenu delegacija iz različitih sektora, kako bi naši privrednici odlazili u Indiju, i njihovi dolazili u Srbiju. Mislim da posle toga možemo da očekujemo rast trgovinske razmene, njihove nove investicije, ali i dolazak naših kompanija koje u Indiji mogu da zarade novac", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter