Izvor:
12.01.2017 u 01:22
0

Srpski član predsedništva poručio: Ako se Incko ne izvini, PREKIDAMO KOMUNIKACIJU!

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić je izjavio da je poređenje Republike Srpske (RS) sa Nezavisnom državom Hrvatskom (NDH) uvreda za sve građane BiH i naveo da od visokog predstavnika Valentina Incka očekuje javno izvinjenje.

Ivanić je za RTS kazao da će u slučaju izostanka Inckovog izvinjenja, prekinuti komunikaciju sa tim međunarodnim predstavnikom.

– Izjava visokog predstavnika u kojoj je poredio RS sa NDH je jedna od najgnusnijih stvari koji je sebi mogao da dozvoli čovek koji je u BiH došao da sa mandatom čuva mir, i što je još važnije da čuva postojanje Republike Srpske. Verovati u neutralnost čoveka koji RS poredi sa NDH, znači biti izuzetno politički naivan – istakao je Ivanić.

Prema rečima srpskog člana Predsedništva BiH, takva retorika bila bi uvredljiva i da je došla od nebitnog, nevažnog pojedinca.

– Kada tako nešto izgovori čovek koji je tu da obezbedi opstanak RS, onda ona dobija na svojoj punoj težini – smatra Ivanić.

On je poručio da Inckov stav nije samo uvreda građana Republike Srpske već i uvreda za sve građane BiH, sve normalne ljude kojima je stalo da dve decenije posle rata Bosna i Hercegovina ne bude mesto stalnih sukoba. Ivanić je rekao da očekuje izvinjenje od visokog predstavnika.

– Ako i posle svih ovih reakcija to ne učini, to znači da veruje u to što je rekao i pod tim uslovima ne vidim više nikakvu mogućnost komunikacije sa Valentinom Inckom – zaključio je Ivanić.

RTS podseća da izjava visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka kako je proslava 9. januara, Dana Republike Srpske, ravna obeležavanju 10. aprila, datuma kada je 1941. godine uspostavljena NDH, od juče izaziva osude u RS i Srbiji.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter