Izvor:
15.01.2017 u 19:17
0

Nikolić: Pojavljivanje jedinice ROSU bio je znak da Albanci žele rat!

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je danas održana Generalštabu Vojske Srbije, završena je.

Sednicom je predsedavao predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U radu su učestvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar odbrane Zoran Djorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Ako smo potpisali slobodu kretanja, o čemu da razgovaramo sa EU. Kosovo je međunarodno pravni deo Srbije.

Razgovaramo sa svetskim autoritetima, šta se sprema. EU nije u stanju da daje pravi odgovor kao i NATO. I u toj situaciji kada bi desetine hiljade Srba ostavili bez zaštite. Nikad nećemo izazvati sukob, otpočeti, ali svoj narod nikada nećemo ostaviti na cedilu. Očigledno da sporazumi u Briselu služe da ih Albanci iz privremenih insstitucija pogaze. Predmet dijaloga u Briselu treba sada da bude samo voz, odnosno sloboda kretanja, inače ne vidimo o čemu treba da pregovarama s privremenim institucijama Prištine i Evropskom unijom. Tačke sporazuma koje se tiču specijalnih jednica, kažu da bez odobrenja NATO i lokane zajdnice ne mogu da uđu. Sporazumi iz Brisela služe da se Srbija podseti na šta se sve obavezala, a da ih Albanci jednostavno pogaze. Pojavljivanje jednice ROSU bio je znak da Albanci žele rat. Upozoravam sve u privremenim inisitiucijama u Prištini, da ne ustupaju na teritorije gde ne mogu da budu.Mi ne želimo rat, ali po ustavu smo dužni da zaštitimo svoj pedalj teritorije i građane. EU mora da odgovori da li je tačna Mustafina izjava da su imali njenu saglasnost da reguju. Postupaćemo po ustavu Srbije. Svaki sledeći pokušaj završiće se loše po insitiucije u Prištini, o tome neka razmišljaju i Albanci i njihovi sponzori, rekao je Nikolić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter