24°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

MIROVIĆ OSUDIO NASILJE U NOVOM SADU Videli smo divljaštvo i pokušaj stvaranja anarhije

U Srbiji svako može da protestuje, slobodno iznosi svoje mišljenje i udružuje se u stranke ili grupe radi političkih i drugih ciljeva, ali svi treba da poštuju zakone, imovinu, ličnu sigurnost i red, rekao je pokrajinski premijer Igor Mirović, osudivši nasilje i nerede tokom jučerašnjih protesta u Novom Sadu.

- Juče smo u Novom Sadu videli rušilaštvo, uništavanje zgrade Radio-televizije Vojvodine i Gradske kuće, kao i napade na policiju. Na delu je pokušaj stvaranja anarhije u kojoj bi se ekstremisti obračunavali sa građanima, njihovom imovinom i pravima - naveo je Mirović u saopštenju.

Poručio je da država to neće dozvoliti, jer država i postoji da obezbedi rad svih institucija i ustanova, mir i bezbednost građana. On je pozvao je sve na uzdržanost, a posebno u uslovima kada smo suočeni sa epidemijskom krizom koja je zahvatila čitav svet.

- Pred nama su duge nedelje i meseci zajedničke borbe za našu zemlju i zdravlje njenih građana i zato je potrebno da budemo ujedinjeni - poručio je Mirović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar