Izvor:
19.01.2017 u 21:45
0

Srpski pukovnik bezbednosti: Lako smo potkupljivali Albance, bivši kosovski ministar radio za nas, ali to nije sve…

Nekadašnji srpski general Stevan Đurović otkrio je da su naši agenti imali više prilika da ubiju osnivača i vođu albanske terorističke organizacije OVK, Adema Jašarija. Đurović je opširno govorio i o ratu srpskih snaga i OVK na Kosovu.

– Bilo je lako naći špijune jer se mnogo Albanaca prodavalo za nekoliko hiljada evra. U svakom trenutku smo znali gde je Adem Jašari i šta radi, kao i ko mu puni džepove.

Bivši srpski general Stevan Đurović otkrio je da su špijuni imali više prilika da ubiju osnivača i vođu albanske terorističke organizacije OVK, Adema Jašarija. Đurović je opširno govorio i o ratu srpskih snaga i OVK na Kosovu

Dodao je da su mogli da ubiji Jašarija kad su i gde hteli. Tri špijuna, koja su radila protiv vođe albanske terorističke organizacije, bili su njegovi rođaci.

– Najviše nam je, ipak, pomogao jedan bivši albanski ministar, koji je takođe pristao da radi za nas kao špijun. Od njega smo saznali najsitnije detalje, čak i ko Jašariju puni džepove novcem – rekao je srpski general.

Adem Jašari je osnivač i vođa ozloglašene organizacije OVK. Njegov brat Hamez Jašari takođe je bio istaknuti član OVK i obojica su živeli u Prekazu. Kad je počela albanska pobuna na Kosovu, Adem i Hamez učestvovali su u borbama protiv vojske i policije. Operacijom srpske policije, 5. marta 1998. godine, Jašari je ubijen s više od 50 članova njegove porodice.

Express
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter