27°C

Beograd

Vučić se sastao sa Kurcom u Davosu: U AUSTRIJI vidimo prijatelja koji podržava napredak Srbije!

Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Davosu sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom o Akcionom planu dve zemlje za 2017. godinu, Berlinskom procesu i podršci Austrije na evropskom putu Srbije.

"Kurc je uvek konstruktivan, apsolutno podržava i pomaže Srbiji i Zapadnom Balkanu i uvek pruža najbolje ideje za naš evropski put", rekao je Vučić novinarima u Davosu posle sastanka i podvukao da je austrijski ministar izvrstan mladi lider kojeg smatra pravim prijateljem Srbije, Balkana i Evrope.

Vučić je precizirao da je na sastanku bilo reči o zajedničkom Akcionom planu za 2017, saradnji Srbije i Austrije, implementaciji dogovorenog tokom Berlinskog procesa, podršci Austrije na evropskom putu, kao i predsedavanju OEBS-om.

"Veoma sam zahvalan austrijskoj vladi i Sebastijanu Kurcu kao ministru spoljnih poslova. Mi znamo da prepoznamo prave prijatelje i ljude koji podržavaju napredak Srbije, ne samo ka EU, već i ekonomski napredak", naveo je Vučić i dodao da je još mnogo posla pred Srbijom.

Tanjug
Foto:Flickr

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar