Izvor:
31.01.2017 u 19:18
0

Vučić posle susreta sa Ciprasom: Kraj januara sa REKORDNIM SUFICITOM u budžetu!

Premijer Alerksandar Vučić kaže da je privredni rast u 2016. godini bio veći od 2,8 odsto, a da će januar biti završen sa rekordnim suficitom u budžetu.

Vučić je posle razgovora sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da postoji velika korist za obe zemlje da se one povezuju i da je Srbije počela da radi deo pruge prema Nišu.

"Naravno to se ne radi onom brzinom kojom bismo hteli, ali smo potpuno spremni za to, jer je situacija u našem budžetu sve bolja", rekao je Vučić, dodajući da će za završetak tog posla biti potrebno više godina.

PM Tsipras meets #Serbia’s PM A. Vucic pic.twitter.com/CBAWXEolVw

— MediaGovGr (@MediaGovGr) January 31, 2017

Povezivanje Beograda i Soluna, dodaje premijer, ima poseban značaj za Srbe i Grke, navodeći da se očekuje i unapređenju trgovinske razmene.

"U relativno kratkom roku smo spremni da napravimo dobre rezultate", rekao je Vučić.

Grčki premijer Cipras kaže da bi Srbija mogla da bude most između istočne i zapadne Evrope, te da saradnja između dve zemlje kada je reč o transportu može da bude važna za ovaj deo regiona.

Kaže da nije dovoljno da se pozivamo samo na istorijske veze već da se fokusiramo na konkretne korake.

"Odlucili smo da nastavimo sa nasim znacajnim i velikim idejama vizionarskog karaketara", rekao je Cipras, dodajući da će sednici Visokog saveta prethoditi konkretni koraci između ministarstava kako bi se realizovali infrastrukturni projekti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter