Izvor:
06.02.2017 u 05:54
0

Ljubav prema našoj zemlji SKUPO JE PLATIO: Bivši francuski obaveštajac IMA SAVET kako da se Kosmet POTPUNO VRATI u sastav Srbije!

Bivši francuski vojni obavještajac, major Pjer-Anri Binel, koji je svojevremeno Srbima dostavljao podatke o predstojećem NATO bombardovanju i to skupo platio gubitkom odlikovanja i slobode, ocenio je da do bombardovanja 1999. godine ne bi došlo da je tada na vlasti u Rusiji bio Vladimir Putin.

On je naglasio da će Kosovo i Metohija još dugo ostati problem koji EU nije sposobna da reši i da je njegova želja da se jednog dana Kosmet potpuno vrati pod okrilje Srbije.

– Јer, Kosovo pripada Srbiji. Ali, savetovao bih Srbima da ne pokušavaju ništa naglo. Treba se snabdeti svim mogućim informacijama i čekati da se vidi kako će se stvari dalje razvijati. Treba se eventualno obratiti UN, jer će problem tako na diplomatski način ostati prisutan. Rusija neće ostaviti Srbiju na cedilu – rekao je Binel za "Večernje novosti".

U osvrtu na srpsko-francuske odnose danas, Binel kaže da Francuzi vole Srbe, jer "Srbi drže rieč".

– Nikada nismo imali problem sa Srbima na terenu. Svako ko je otišao tamo u to je mogao lično da se uveri – rekao je major Binel.

Kada je reč o njegovoj ulozi u dešavanjima na Kosmetu 1999. godine, major Binel je istakao da ni najmanje ne žali zog onog što je tada učinio i da ga nije sramota kada se ujutro pogleda u ogledalo.

Prema njegovim rečima, sada dobija mnogo manju penziju od one koju bi dobio da je stigao do čina pukovnika, oduzete su mu Legija časti i Medalja nacionalnog reda za zasluge, ali mu je ostao Ratni krst za učešće u ratu u Zalivu i srpska medalja "Miloš Obilić" za hrabrost.

– Njom sam odlikovan za ispoljenu hrabrost i lično junaštvo i ona mi predstavlja veliko zadovoljstvo – naglasio je major Binel.

Govoreći o opasnosti od širenja radikalnog islama u Evropi, Binel je rekao da je još devedesetih godina osetio da će se islamistička opasnost proširiti na celu Evropu.

– Kada mi je izdavač, 12. septembra, dan posle napada na Kule bliznakinje, zatražio rukopis moje knjige `Islamističke pretnje`, predao sam mu ga iste subote. Već je bio spreman. Sve je stajalo u mojim izveštajima – rekao je Binel.

Prema njegovim rečima, danas postoji značajno razmimoilaženje među samim radikalnim muslimanima.

– Ne slažu se među sobom, nikada nisu imali jedinstvenu `zelenu` armiju. Postoje su samo lokalne terorističke grupe. Sve će se zaustaviti, kao što su se prekinuli i svi prethodni teroristički talasi u prošlosti – zaključio je Binel.

Srna
Foto: Facebook Reporter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter