0°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

DAČIĆEVO PRVO OBRAĆANJE POSLANICIMA: Samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima

 Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, u svom prvom obraćanju, da je od 1992. godine bio poslanik u svim mandatima i da funkcija predsednika parlamenta za njega znači “povratak kući”.

“Želim da zahvalim svima koji su podržali moj izbor na visoku dužnost predsednika Skupštine Srbije. Takođe, želim da kažem i onima koji nisu glasali ili su bili protiv da je ovo Narodna skupština svih građana i poslanika i da jedino tražim da imamo međusobnu toleranciju za različita mišljenja uz uvažavanje političkih razlika sa željom da radimo u najboljem interesu Srbije”, rekao je Dačić.

On je zahvalio predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću zato što ga je predložio da bude predsednik parlamenta, a imajući u vidu izborne rezultate, kako kaže, nije morao da napravi takav predlog.

SAZNAJTE JOŠ...

NOVI KORONA PRESEK: Pad broja zaraženih!

Vučić putem video-linka učestvuje na Beogradskom bezbednosnom forumu

JAVLJAJU SVE SVETSKE AGENCIJE: Sprečen napad na Rusiju!

Maja Gojković ima veliku molbu za svog naslednika u parlamentu

“Za svakog državotvornog političara to je najveća čast, biti na čelu najvećeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Srbiji. Mi našu vlast crpimo iz narodne volje i poverenja građana i zato će naš zadatak biti da doprinesemo političkoj stabilnosti i jedinstvu”, poručio je Dačić.

Dodao je da samo ujedinjena Srbija može da odgovori izazovima koji su pred njom.

“U skladu sa tim moj zadatak kao onog ko predstvalja skupštinu jeste da pomognem da skupština štiti svoj ugled, integritet i dostojanstvo”, istakao je Dačić.

Navodeći da je bio predsednik Vlade Srbije, zamenik predsednika vlade, ministar unutrašnjih poslova, ministar spoljnih poslova, Dačić je kazao da funkcija predsednika skupštine najveća koju je do sada obavljao.

“Trudiću se da sa svima vama ostvarimo uspešne mandate, pre svega u interesu građana a ne samo poslaničkih klubova koje zastupamo. Drago mi je da su za mene glasali i Broz i Kralj”, prokomentarisao je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar