Izvor: Tanjug
24.10.2020 u 07:03
0

POSLANICI DANAS O PREDLOGU ZAKONA O MINISTARSTVIMA

Poslanici Skupštine Srbije danas počinju raspravu o Predlogu zakona o ministarstvima.

Predlog predviđa da Vlada Srbije ima 21 ministarstvo, a pored dosadašnjih 18, biće i tri nova – Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog, kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Posle usvajanja zakona o ministarstvima, mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić će poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta. Prema ranije predviđenoj dinamici, glasanje o Predlogu zakona o ministarstvima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

Sastav nove vlade trebalo bi da bude poznat posle sednice Predsedništva SNS koja je zakazana za nedelju, 25. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ…

LOKALIZOVAN POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Nema žrtava!

SAMO BAHATO! DIVLJAO NA PUTU, SLEDI MU ROBIJA: Vozio 235 km/h, i nije mu prvi put

MAKRON: Živećemo s virusom bar do leta 2021.

PETKOVIĆ: Fon Kramon nije ovlascena da se mesa u dijalog

PRIVREDNICI TRAŽE ZELENE LINIJE ZA KRETANJE U REGIONU „Moramo da putujemo i u druge zemlje“

Na dnevnom redu sednice parlamenta je i Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, kao i Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretara Narodne skupštine.

Predloženo je da zamenici generalnog sekretara Veljka Odalovića budu dosadašnji generalni sekretar Srđan Smiljanić i Branko Marinković.

Sednici parlamenta prethodiće Kolegijum Skupštine Srbije koji je sazvao predsednik Ivica Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter