0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

PREDSEDNIK VUČIĆ: Ekonomiju ne možemo da zatvorimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na širenje epidemije korona virusa i njene posledice po privredu Srbije.

Na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni novi ministri, on je naveo da Srbija izdvaja 10,3 odsto BDP-a za zdravstvo, gradimo bolnice i domove zdravlja, povećavamo kapacitete, ali je neophodno da se pridržavamo mera da ne bismo zapali u tešku situaciju.

"Da zatvorimo ekonomiju u ovom trenutku ne možemo. Ne plašim se teških poteza i kako će ko da reaguje, ali mi ne smemo ekonomski da zaostanemo za drugima", rekao je Vučić.

"Čak i trka oko vakcina tiče se napretka ekonomije, ko će da bude brži. Zato je važno sa različitih strana da probamo da dobijemo vakcine", naglasio je predsednik Srbije.

On je najavio da će narednih dana biti potpisan sporazum sa Pficerom, i izrazio očekivanje da će agencije doneti odluku o mogućnosti prisustva drugih vakcina, što bi dramatično ubrzalo ozdravljenje.

SAZNAJTE JOŠ....

BLIŽI NAM SE ANTICIKLON! Pogledajte šta nas čeka, DETALJNA PROGNOZA

CIFRE OTKRIVAJU KO JE TAČNO UGROŽEN: Ovi građani Srbije su na najjačem udaru smrtonosnog korona virusa!

PRIŠTINA: KFOR pokonio dva kontejnera za testiranje na koronu

ŠOK: Korona najviše UBIJA ZDRAVE, a OVAJ DETALJ će promeniti SVET ZAUVEK!

TINJA PRETNJA: Epidemija smrtonosnog virusa može preko noći da nam zakomplikuje borbu protiv kovida

Vučić je kazao da treba znati da kada je jedno lice u bolnici dva ili tri dana onda je time platilo sve ono što je izdvajalo na godišnjem nivou, a ako 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, a to su građani Srbije.

"Moja molba građanima je da budemo odgovorni", rekao je on i podsetio da smo ove godine izdvojili 20 milijardi za lekove više nego pre sedam godina, jer "država sada plaća inovativne lekove za koje ranije nismo trošili".

"Danas medicinska sestra ima veću platu nego klinički lekar 2011. godine", dodao je Vučić.

Međutim, kako je rekao, "država nije ćup iz kog novac samo ide, ovako ćemo ući u jezivu krizu, prvo zdravstvenu, a o ekonomskim problemima da ne govorimo, a jedini smo sada koji povećavaju plate".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar