Izvor:
08.02.2017 u 19:28
0

Ljajić smiruje tenzije: NEĆE BITI KRIZE NA JUGU SRBIJE!

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da dešavanja na Kosovu imaju uticaja na situaciju na jugu Srbije, ali da ne veruje da bi tu moglo doći do nemira, te upozorava da rešavanje bilo kakvih problema treba odvojiti od rešavanja pitanja Kosova.

Na komentar novinara da uz tenzije na Kosovu obično idu i tenzije na jugu Srbije i na pitanje kome je u interesu da se zapali taj ''fitilj'', Ljajić je rekao da na području opština Preševo, Bujanovac i Medveđa ne poštoji potencijal za neku novu krizu.

– Ne verujem da tu može doći do neke eskalacije sukoba, nasilja ili problema. Mislim da tu ne postoji potencijal za neku novu krizu i ove probleme treba odvojiti od rešavanja problema na Kosovu koji se dešavaju u okviru Briselskog sporazuma – smatra Ljajić.

On smatra da paralela ili korelacija tu ne sme da postoji, jer, kako kaže, problemi na jugu Srbije treba da se rešavaju na način na koji se rešavaju problemi svake manjinske zajednice u Srbiji.

To, objašnjava, znači da probleme u tom delu zemlje treba rešavati kroz institucije sistema Srbije, pojačanim prisustvom državnih organa u smislu razumevanja za te probleme i konkretnim akcijama u njihovom rešavanju.

Ljajić ne veruje ni da u ovom trenutku postoji podrška međunarodne zajednice za bilo kakve ekstremističke ispade ili ekstremističke zahteve, te ističe da je država svesna ekonomskih i socijalnih problema koji postoje u tom delu zemlje i da je spremna da nastavi sa ulaganjem u tri opštine, pre svega u infrasturkturu.

– Mislim da svi građani tog dela zemlje imaju slične probleme kao i u svakom drugom delu Srbije, ekonomija, nezaposlenost, nizak životni standad, loša infrastruktura…to su problemi koji muče svakog građanana u Srbiji – dodao je Ljajić.

Tanjug.rs
Foto: Foto:Twitter/javanews_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter