Izvor:
17.05.2016 u 18:44
0

NAPREDAK NA POLJU EKONOMIJE: MMF pohvalio dosadašnje rezultate Vlade Srbije

Predstavnici delegacije Međunarodnog monetarnog fonda pozdravili su danas u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem dobre rezultate Vlade Srbije u prva četiri meseca ove godine, posebno makroekonomsku stabilnost i fiskalni deficit koji je ispod planiranog nivoa, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić se sa predstavnicima MMF-a Džejmsom Rufom i Daehangom Kimom sastao u cilju priprema za četvrtu i petu reviziju aranžmana iz predostrožnosti, koje su planirane za drugu polovinu juna. Na sastanku je bilo reči o ekonomskom programu nove Vlade, reformi državne uprave, javnih preduzeća i rešavanju privatizacije 11 kompanija u restrukturiranju koje su određene kao subjekti od strateškog značaja sa posebnim osvrtom na RTB Bor, Resavicu i Petrohemiju.

Veliki i teški zadaci su pred nama, a koji se tiču strukturnih reformi – rekao je Vučić za RTS posle razgovora sa predstavnicima MMF-a.

On je dodao da se kasni sa smanjenjem broja zaposlenih u javnom sektoru i reformom javnih preduzeća, a dobri rezultati su ostvareni u privrednom rastu i punjenju budžeta. Premijer je naveo da će MMF promenti procenu privrednog rasta Srbije sa 1,8 na 2,3 odsto za ovu godinu i da iduće godine treba očekivati rast od oko četiri procenta, što će biti najviše u Evropi.

Veliki i teški zadaci su pred nama, oni koji se tiču strukturnih reformi, onog što je najznačajnije. Rezultati fiskalni su dobri, prihodi rastu, zbog rasta ekonomije i mislim da će sledeća procena MMF-a biti rast od 2,3 odsto. Razgovarali smo o RTB BOR, Resavici, gde imamo velike rizike – rekao je Vučić.

Misija MMF-a bila je poslednji put u poseti Srbiji od 18. do 26. februara, povodom četvrte revizije tekućeg aranžmana koja će biti zaključena posle formiranja nove vlade. MMF je sa Srbijom sklopio trogodišnji stend baj aranžman iz predostrožnosti u februaru 2015. godine, vredan oko 1,2 milijarde evra.

Beta
Foto: Twitter/Blok vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter