Izvor:
10.02.2017 u 23:13
0

ERDOGAN NAORUŽAVA TAČIJA ZA RAT: Daje mu tenkove i avione da napadne Srbe?!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan glavni je sponzor naoružavanja tzv. vojske Kosova, kojoj je spreman da pokloni borbene avione, oklopna vozila i tenkove, tvrde stručnjaci za bezbednost.

Turski predsednik je jedan od glavnih sponzora i simpatizer tzv. nezavisnog Kosova, a još uvek odzvanja njegova izjava iz 2013. , kada je izjavio u Prizrenu da je Kosovo Turska.

Turska je, kao druga armija NATO pakta važan deo KFOR-a, a njeni instruktori su među najistaknutijima kada je reč o obučavanju tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga. Turska ima velike interese u našem regionu, posebno u južnoj srpskoj pokrajini u kojoj postoji i brojna turska manjina, najzastupljenija u rejonu Prizrena.

Bezbednjaci tvrde da Erdogan namerava da opremi Albance tenkovima i lovcima F-16.

– Izvesno je da će ih naoružati, prodaće im ili im pokloniti letelice – tvrdi penzionisani vojni bezbednjak, prof.dr Milan Mijalkovski.

Sa druge strane, dok se Tači priprema za rat, Ramuš Haradinaj bivši vođa terorističke OVK, koja je odgovorna za progon i ubistva Srba na Kosovu Haradinaj optužio je premijera Aleksandra Vučića da je kriv za njegovo hapšenje, ističući da je zahtev Srbije za njegovo izručenje politički motivisana. Iako su bivši saborci iz terorističke UČK ljuti politički rivali, stiče se utisak da kada su u pitanju napadi na Srbiju i njene predtsavnike, deluju jedinstveno i korodinisano.

HappyTv.rs/Srpski telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter