Izvor:
15.02.2017 u 15:12
0

Vučić: VOLIM NIKOLIĆA ALI NAJVIŠE VOLIM SRBIJU, AKO IZGUBIM NISAM PREMIJER!

Mnogo volim Tomislava Nikolića, ali moram da kažem da najviše volim Srbiju, rekao je lider SNS i premijer Aleksandar Vučić.

On je sinoć, gostujući na nacionalnoj televiziji, rekao da je odluka članova Predsedništva da izglasaju njega za budućeg kandidata na predsedničkim izborima – racionalna odluka, jer je to način da se smanji rizik i sačuva kontinuitet postojeće politike.

"Prihvatio sam kandidaturu samo zato što mislim da je važno da obezbedimo kontinuitet i stabilnost postojeće politike".

Rekao je da je razgovarao sa Nikolićem i da je predsednik Srbije sve razumeo, a na opasku da ima komentara da ga je na neki način time izneverio, odgovorio je:

"U politici postoji nekad nešto što je potrebno da uradite da biste sačuvali svoju zemlju".

Istakao je da bi oni ljudi koji su danas glasali za njega isto glasali i za NIkolića, za kojeg kaže da je apsolutni najbolji mogući kandidat, ali su se opredelili za racionalnu odluku i objasnio šta to znači:

"Pokušavamo da, zbog tih 3, 4 ili 5 odsto smanjimo rizik, zarad stabilnosti i kontinuiteta naše politike i onoga što smo uspešno radili", rekao je Vučić.

Na pitanje da li će to dovesti do podele u SNS-u, premijer je odgovorio: "Ako mozete da nađete način da pobedite našu stranku, pobedite. Nemojte da se uzdate i da to radite na nejedinstvu u SNS-u".

Na spekulacije da bi njegov izbor za predsednika značio i prepuštanje liderstva u stranci Nikoliću, Vučić je podsetio da je rekao da se na sledećim izborima u okviru stranke neće kandidovati za lidera SNS.

"Ukoliko budem išao na izbore, pa ih izgubim, nemoguće je da ostanem premijer" istakao je on i dodao da će raditi nešto drugo i da će se boriti za Srbiju na neki drugi način.

Premijera plaši šta rade Albanci tokom pregovora u Briselu, dodajući da su kod njih u toku promene na poltiičkoj sceni i "mešanje karata", jer Mustafa gubi, Veselji dobija, što nije dobro za Srbiju.

"Ne mogu da isključim mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora", rekao je Vučić sinoć na RTS.

Predsednik vlade rekao je da se vode ozbiljni postupci protiv nekadašnjih političara i tajkuna i da je najvažnije da niko od njih više ne upravlja Srbijom.
Rekao je da je Ðurašković u zatvoru, dok je protiv Miroslava Miškovića doneta prvostepena presuda. "Vode se postupci i protiv Bubala, Dulića, Novakovića, Slobodana Milosavljevića i drugih političara", rekao je Vučić.

Predsednik vlade rekao je da je javni dug naše zemlje prvi put posle više godina smanjen 2016. i da na današnji dan iznosi 70 odsto BDP-a. "Srbija je danas zemlja koja nema visoki deficit. Prošle godine je prvi put smanjen javni dug, koji je na današnji dan svega 70 odsto, iako smo mi računali da će biti 80 odsto", zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter