Izvor:
15.02.2017 u 15:49
0

Albanci hoće da uhapse Dikovića: ZBOG HARADINAJA KRENULI U LOV NA SRBE, IZDALI POTERNICE UZ POMOĆ EULEKSA!

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković jedan je od 57 Srba za kojima je Priština izdala Interpolove poternice zbog navodnih ratnih zločina. Albanci kao "dokaze" protiv Dikovića koriste materijal FHP Nataše Kandić!?!

Takozvane kosovske vlasti su u januaru, posle hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj, naložile aktiviranje desetina optužnica protiv Srba. Osim Ljubiše Dikovića, kako saznajemo, izdati su nalozi za hapšenje i generala Momira Stojanovića i bivšeg šefa Žandarmerije Gorana Radosavljevića Gurija!

Upućeni diplomatski izvori Informera kažu da Albanci kao "dokaz" protiv Dikovića koriste materijal Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataše Kandić! General Diković je, podsetimo, u Višem sudu u Beogradu dokazao da su te optužbe lažne, a Kandićevoj je presudom naloženo da mu isplati odštetu!!!

Prema rečima naših sagovornika, svih 57 Srba sumnjiče se za navodne ratne zločine protiv civila počinjene tokom 1998. i 1999. na Kosovu. Međunarodne poternice su izdate na osnovu odluke sudija Euleksa.

– Nema sumnje da su poternice politički motivisane. Albanci su verovali da će Haradinaj odmah biti pušten i nisu očekivali toliku istrajnost Srbije u zahtevima za izručenje. Zato su se odlučili za politički pritisak i osvetu raspisivanjem poternica za Srbima zbog izmišljenih zločina. Nažalost, u tome imaju pomoć i ljudi iz Beograda koji godinama rade protiv Srbije, ali i pojedinih moćnika iz EU – prenosi Informerov izvor.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da Srbija nikada nije politizovala nijedno hapšenje i da optužnica protiv Ramuša Haradinaja nije politička, već dokument zasnovan isključivo na činjenicama.

– Aktiviranje 57 poternica za Srbima ima veze sa Haradinajevim hapšenjem… Svako ko je počinio ratne zločine treba da odgovara za to, ali ovo je čista politika koja nema nikakve veze sa pravom i pravdom – ističe Dačić.

Da je Priština zaista podigla 57 optužnica potvrdila je juče portparolka specijalnog suda u Prištini Ljiridona Kuzmaći.

– Pretpretresne sudije izdale su 57 lokalnih i međunarodnih naloga. Oni su izdati na zahtev Eulekosvih tužilaca – ističe Kuzmaćijeva, koja nije precizirala koje su nacionalnosti optuženi.

Generali Diković i Stojanović se juče nisu oglašavali. Advokat Đuro Čepić, Dikovićev pravni zastupnik, kaže da nema saznanja o tome da se njegov klijent nalazi na poternici.

– Ovakve optužnice, međutim, jasno govore da je srpska južna pokrajina daleko od vladavine prava i da svaki albanski potez nedvosmisleno ugrožava ljudska prava Srba – podvlači Čepić.

I Goran Radosavljević Guri kaže da nije čuo da se nalazi na poternici, ali da ga to ne bi čudilo.

– Mada, baš me briga, jer Albanci sve rade po političkom nalogu, a ne po pravu. Mogu na poternicu da stave bilo koga, jasno je da je ovo politička odmazda zbog Haradinaja – naglašava Guri.

Advokat Nebojša Vlajić ocenjuje da je cilj poternica zastrašivanje srpske zajednice na Kosovu.

– Nisam iznenađen. Postoje specifični razlozi za dizanje optužnica. To je zastrašivanje i namera da se Srbi drže u strahu i da se oteža njihov povratak. Ovo je sprečavanje slobodnog kretanja ljudi… – upozorava Vlajić.

Ramuš Haradinaj napisao je juče na Fejsbuku da se tokom rata na Kosovu borio za slobodu, dok je Ivica Dačić sakrivao dokaze o zločinima (!?).
Iako sam vodio odbrambeni rat i u skladu s međunarodnim ratnim konvencijama, odgovarao sam pred međunarodnom pravdom i nisam se krio poput stotina srpskih zvaničnika, među kojima je i Dačić, koji je sakrio dokaze zločina počinjenih na Kosovu, napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Informer
Foto: Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter