Izvor:
20.02.2017 u 21:59
0

Ljajić: MISLIM DA NEĆE BITI VANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA

Srbiji je potrebna politička stabilnost kako bi završila sveukupne, političke, ekonomske i društvene reforme

Stav moje stranke je da su vanredni parlamentarni izbori nepotrebni jer bi dodatno zakočili reforme – rekao je novinarima Ljajić, čija je stranka članica vladajuće koalicije.

On je dodao da bi u slučaju da na proleće zajedno s redovnim predsedničkim budu održani i vanredni parlamentrani izbori to bilo četvrto glasanje za sastav Skupštine Srbije za pet godina.

Dodao je da će odluku o parlamentarnim izborima doneti Srpska napredna stranka, kao krovna stranka vladajuće koalicije.

– Srbiji je potrebna politička stabilnost kako bi završila sveukupne, političke, ekonomske i društvene reforme. U ovom trenutku treba da se fokusiramo na predsedničke izbore, da proteknu u fer atmosferi – kazao je Ljajić, koji je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na pitanje ko bi mogao da bude novi mandatar ako aktuelni premijer Aleksandar Vučić, koji je predsednički kandidat SNS-a bude izabran za predsednika Srbije, Ljajić je rekao da ne zna i da će mandatara, kako se nada, nakon pobede Vučića predložiti SNS.

Ne znam koje su nove činjenice za reviziju

Ljajić je ocenio i da je zahtevom BiH za reviziju presude za genocid i agresiju protiv Srbije nesporazum prebačen na pravni teren i da će imati političke posledice.

– Najmanje dve godine potrebno je da se utvrdi da li postoje uslovi za reviziju, a tek posle toga bi eventualno krenula rasprava o validnosti spora – rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da mu nije poznato koje su to nove činjenice utvrđene od avgusta do danas a koje bi mogle biti razlog za reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter