Izvor:
22.02.2017 u 23:35
0

Dačić o tužbi BIH: SARAJEVO NAS VRAĆA U PROŠLOST

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Ljubljani da je traženje revizije presude haškog suda politički štetno te da je upitno ima li član Predsedništva BiH koji predstavlja bošnjački narod legitimitet za predlog revizije presude Međunarodnog suda pravde (MSP) o odgovornosti Srbije za genocid u Srebrenici 1995.

"To je vraćanje u prošlost, kontraproduktivan i politički štetan potez", rekao je Dačić dodavši da je MSP već doneo važeću presudu da Srbija nije učestvovala u srebreničkom genocidu, prenosi Hina.

Dačić je, odgovarajući na to pitanje novinarima nakon susreta sa slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, na čiji je poziv boravio u bilateralnoj poseti Sloveniji, istakao da je za BiH najvažnije da bude očuvana onako kako je definisana Dejtonskim sporazumom.

Takođe je dodao da je upitno da li ima Bakir Izetbegović, koji u Predsedništvu BiH predstavlja Bošnjake, "političku legitimaciju" za ulaganje zahteva za reviziju presude, što u BiH i u njenim odnosima sa Srbijom može da ima negativne posledice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter