Izvor:
23.02.2017 u 22:59
0

Evo šta se stvarno dešava: SOROŠ DAO 100 MILIONA DOLARA DA NAPRAVI HAOS U MAKEDONIJI!

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev biće mandatar za sastav nove makedonske vlade, posle usmenog dogovora sa albanskim partijama u toj zemlji i pristanka na sve njihove uslove.

Time je kriza u dovedena do tačke usijanja a haos pravi Američki milijarder mađarskog porekla Džordž Soroš, tvrde analitičari. Nikola Poposki makedonski ministar spoljnih poslova optužio je Soroša da se meša u unutrašnje poslove Makedonije i da pokušava da je destabilizuje.

Njegova fondacija “Otvoreno društvo”, finansira subjekte koji se na netransparentan način zanimaju za politiku. Otkako je prisutna u Makedoniji, potrošila je oko 60 miliona dolara za makedonske nevladine organizacije – rekao je nedavno Poposki u intervjuu za jedan italijanski list.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ZORAN%20ZAEV.jpg?m=1487857811

Tamošnji mediji tvrde da je na Soroševom platnom spisku SDSM Zorana Zaeva, koji je posle odluke predsednika Đorđa Ivanova da oslobodi umešane u aferu "Prisluškivanje", predvodio nasilne proteste. Prema njihovom pisanju, Sorošev Institut je finansirao nevladin sektor i političke partije sa 100 miliona dolara od 1991, kad je otvoren u Makedoniji. Milijarder finansira i medije, poput televizija: Telma i 24 vesti, koje propagiraju navodne proevropske proteste. Jedan magazin na svom portalu budućeg makedonskog premijera označava kao Soroševog plaćenika povezanog sa CIA.

Pored Soroševe fondacije, u Makedoniji deluju još i "MoveOn.org", "Media Matters", Centar za američki progres itd.

Analitičari u Makedoniji podsećaju da američki bogataš stoji iza mnogih "obojenih" revolucija u svetu, između ostalih onih u Gruziji, Ukrajini, Tunisu, Egiptu… A poznato je da je finansirao takozvanu „Buldožer revoluciju“ u Srbiji, kojom je svrgnut predsednik Slobodan Milošević 2000. godine.

Scenario je sličan i za Makedoniju. Cilj ove Obojene revolucije, organizovane od zapadnnih vlasti, NATO i Soroševe nevladine organizacije, je ukljanjanje bilo kakve prednosti Rusija nad SAD i potpomaganje širenja svetske hegemonije.

HappyTv
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter