7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VULIN NAJAVIO: Država će nastaviti da ulaže u opremanje, forenzika je važan segment borbe protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas nakon obilaska Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku da su profesionalizam i stručno znanje zaposlenih u tom centru važan segment u borbi protiv kriminala i brzog procesuiranja počinilaca krivičnih dela.

PROČITAJTE JOŠ

PRVOSTEPENA PRESUDA: Nasmejani ubica Čaba Der osuđen na doživotnu robiju!

PREDLOG GO SNSD-a: Aleksandar Vučić počasni građanin Banjaluke

DEČAK (16) UDARIO AUTOMOBILOM U KUĆU! Hitno prebačen u prokupačku bolnicu

Specijalni sud danas donosi odluku o produženju pritvora za grupu Velje Nevolje

- Hapšenje kriminalaca, narko-dilera, ubica i njihovo sklanjanje sa ulica na dug vremenski period ne bi bilo moguće bez Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, koji koristeći forenzičke metode i tehniku obezbeđuje čvrste dokaze koji će osigurati da kriminalci budu osuđeni - rekao je ministar.

Srbija je, kako je rekao,zemlja u kojoj se kriminalci ne mogu skrivati od zakona, čak ni uz upotrebu savremene tehnike i uređaja, jer srpska policija ide u korak sa modernizacijom i spremna je da otkrije počinioce i najtežih krivičnih dela.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

ODMOR U GRČKOJ: Tri moguća scenarija za prelazak granice, a jedan bi po osobi koštao 10 evra

VAKCINACIJA ŽIVOTINJA: Devetoro majmuna iz zoo vrta primilo cepivo!

PROGRAM KOVAKS: Prva evropska zemlja dobila vakcine!

Istakao je da će država nastaviti da ulaže u opremanje, ali i stručno usavršavanje zaposlenih u ovom Centru, koji na godišnjem nivou obave više od 25.000 različitih veštačenja, od DNK veštačenja, do veštačenja psihoaktivnih supstanci, otisaka prstiju, balističkih, trasoloških, informatičkih, veštačenja vozila, tragova eksplozija i požara, dokumenata i rukopisa, ali i uviđaja, obdukcija leševa i poligrafskih ispitivanja.

Vulin je naveo da su rezultati veštačenja Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku validni ne samo u Srbiji, već i u celoj Evropi, s obzirom da je Centar članica Evropske mreže forenzičkih naučnih instituta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar