Izvor:
07.03.2017 u 19:53
0

NI „S“ OD SRBIJE: Nišani u Bujanovcu kao kod kuće! (VIDEO)

Albanski predsednik Bujar Nišani, kako je bilo najavljeno, doputovao je danas u Srbiju, gde ćeo obići opštine Bujanovac i Preševo, na jugu centralne Srbije, koje naseljava većinsko abansko stanovništvo.

Nišanija su u Bujanovcu dočekali predsednik opštine Šaip Kamberi i predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju, koji je i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca.

Tom prilikom intonirana je samo himna Republike Albanije, dok je u kancelariji gde je održan sastanak stajala samo albanska zastava.

Nišanija su na putu do zgrade Skupštine opštine i ispred dočekali građani, koji su mahali zastavom te zemlje.

Nišani će popodne boraviti u Preševu, gde će se, kako je najavljeno, obratiti građanima.

Bezbednost u Bujanovcu zbog posete Nišanija je povećana, ali na ulicama nije vidljivo prisustvo pripadnika policije.

Inače, Nišani je prvi predsednik Albanije u poseti Srbiji, nakon Envera Hodže 1948. godine.

Musliju je uoči posete Nišanija izjavio da on dolazi da poseti albansku nacionalnu zajednicu u Srbiji i uveri se u kakvim uslovima oni žive.

Musliju je rekao i da će Nišani imati niz susreta sa Albancima u Bujanovcu i Preševu, ali ne i sa zvaničnicima u Beogradu.

Tanjug.rs
Foto: printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter