Izvor:
13.03.2017 u 14:33
0

STIŽE DEVENPORTOVA ZAMENA: Najveće šanse da bude novi šef misije EU u Srbiji ima Italijan!

Troje evropskih diplomata ušlo je u uži krug za izbor novog šefa Misije Evropske unije u Srbiji, koji će zameniti Majkla Devenporta, a među njima prednjači Italijan, pišu "Večernje novosti".

Najviše šansi da dođe na čelo Misije EU u Beogradu ima zemljak evropske šefice diplomatije Federike Mogerini – Italijan, profesionalni diplomata.

Za poziciju Devenporta, kome u avgustu ističe mandat, zainteresovani su i Grčka i Austrija, navode "Novosti" u izdanju od ponedeljka.

Kako se navodi, Atina je takođe kandidovala višegodišnjeg diplomatu, a Beč ženu.

"Novosti" navode da je Mogerini, nakon nedavne turneje po Balkanu, odlučna da za šefa Misije EU u Srbiji postavi diplomatu koji dobro poznaje situaciju u Srbiji i koji će moći na konstruktivan način da sarađuje sa vlastima u Beogradu.

Konkursna procedura i odluka o postavljenju novog ambasadora EU u Srbiji trebalo bi da bude okončana do aprila.

Tanjug
Foto: Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter