Izvor:
14.03.2017 u 04:08
0

VUČIĆ U “ĆIRILICI”: Srbija je prva u redu za ulazak u EU!

Premijer Srbije i kandidat za predsednika Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji “Ćirilica” novinara Milomira Marića. Tom prilikom Vučić je izjavio da je Srbija glavni kandidat za ulazak u EU kada uslovi za to budu ispunjeni.

– Srbija je prva zemlja u redu za ulazak u Evropsku uniju. Eventualno se tu može pridružiti i Crna Gora, dok su svi ostali daleko iza nas. Ali s tim ne treba licitirati, već treba još snažnije učestvovati finansijski u okolnim državama. Treba da pojačamo izvoz u Rumuniju, Mađarsku, Albaniju, dok u Prištinu moramo značajnije ući finansijski. Samo što sve te poslove moramo da radimo brzo, a ne da douzgovlačimo. Niti prihvatam izgovor usporio nas ovaj ili onaj…

Premijer se sutra sastaje sa Angelom Merkel u okviru zvanične posete Nemačkoj.

– To je velika čast za malu zemlju kao što je Srbija što nemačka kancelarka Angela Merkel nije otkazala susret, već insistira na njoj. Merkelova je pravična žena i, ako neko nešto uradi i trudi se, ona to ume da vidi i nagradi tu zemlju. Mislim da je ona i zaslužna što smo otvorili poslednja dva poglavlja bez obzira na otvoreni animozitet iz Hrvatske. Takođe, da nije intervenisala kada su nam uveli sankcije ko zna kako bi se završilo. Uvek je bila korektna.

Vučić se osvrnuo i na odnose sa Amerikom i NATO, a dotakao se i formiranja vojske Kosova.

– Amerika nije protiv formiranja vojske Kosova, već samo smatraju da sada nije trenutak za to. Stoltenberg je tu bio malo oštriji i konkretniji. Što se tiče nas, mi nismo za ulazak u NATO. Jas am to jasno rekao Stoltenbergu is vim članicama Alijanse. Tako se postaje pouzdan partner u svetkoj politici. Razgovarao sam i sa Tačijem na temu formiranja vojske Kosova. I uvek sam sperman da razgovaram, uvek je bolje to ne sukobljavati se.

Kandidat SNS-a za predsednika Srbije je prokomentarisao i predizbornu kampanju.

– Mislim da od izbora ne treba praviti šalu i sprdnju. Ne morate se sa mnom slagati, glasajte za nekog drugog, ali nemojmo praviti šđalu od svega. Igranje šaha, ozlazak u noćni klub je zabava, izbori su ozbiljna stvar.

Posebna pažnja posvećena je situaciji u Makedoniji.

– Imamo situaciju u Crnoj Gori koja nije sjajna, i u BIH imamo problem, dok u Makedoniji kriza traje mesecima. Zabrinuti smo smo zbog svih problema u region.

A o odnosima sa Republikom Srpskom, Vučić je rekao:

– Sa Republikom Srpskom imamo dobar odnos i to ne mislim pojedinačno. Iz Srpske nema glasova protiv Srbije niti iz Srbije ima glasova protiv Srpske. To se nije, niti će desiti. Kada su Amerikanci uveli sankcije dodiku, mi to nismo uradili. Mislim da je Miloševića svojevremeno to skupo koštalo. Situacija jeste bila drugačija, ali mislim da ja to ne bih nikada uradio.

Premijer Srbije otkrio je anegdotu iz privatnog života čime je želeo da se bavi u životu, kao i kada mu je majka zaplakala zabrinuta za njegovu bezbednost. Opširnije o tome možete pročitati OVDE.

happytv.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter