Izvor:
14.03.2017 u 19:47
0

OBRADOVIĆ PORUČIO BIRAČIMA: Moramo da brinemo o našim ratnim veteranima!

Predsednički kandidat Boško Obradović najavio je danas da će, ukoliko bude izabran za predsednika, raditi na donošenju novog zakona o ratnim vojnim veteranima i rešiti probleme ratnih vojnih invalida i njihovih porodica.

"Ako ne možemo u ovom trenutku da nadoknadimo sve dnevnice ratnih vojnih veterana, a i to treba učiniti, sigurno možemo da dodelimo spomenicu otadžbinskog rata i da onima koji su učestvovali u ratovima pružimo privilegije", rekao je Obradović, koji je u Pančevu položio venac na spomenik poginulim borcima u ratovima od 1991. do 1999. godine.

On je ocenio da je država ostala dužna da ispuni pravdu prema svima koji su učestvovali u ratovima širom bivše Jugoslavije, navodeći da je Srbija jedina država u okruženju koja nema zakon o ratnim vojnim veteranima, koja nije rešila problem ratnih vojnih invalida i koja nije zbrinula porodice poginulih u ratovima devedesetih.

"Još uvek danas u Srbiji nisu rešena pitanja brojnih izbeglica, koje su u Srbiju došli iz BiH, Hrvatske ili su interno raseljene sa KiM", rekao je lider Pokreta Dveri.

Istakao je da oni koji su bili spremni da daju život za Srbiju treba da imaju privilegije, medicinsku zaštitu, socijalnu pomoć i obrazovanje za njihovu decu.

"U meni oni imaju svog predsedničkog kandidata. Ja ću biti srpski predsednik, a srpski predsednik brine o onima, koji su dali svoje živote za otadžbinu", zaključio je Obradović.

Tanjug
Foto. Twitter/Oslobodjenje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter