Izvor:
14.03.2017 u 23:23
0

MERKEL POSLE RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Srbija je na dobrom putu! (VIDEO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je večeras da je Srbija na pravom putu.

Ona je na konferenciji sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem istakla da je on sproveo velike reforme koje su omogućile investicije i ispunio je sve uslove za pregovore sa EU, što potvrđuje i otvaranje dva poglavlja u februaru.

– Želim da mu kažem da nastavi te reforme po pitanju pravne države i to je bila jedna od tema naših razgovora. Takođe, NVO moraju da budu važni partneri vladi, mora postojati sloboda medija, što je jako važno. Kada govorimo o reformama, niko ne prisiljava Srbiju na to, već je to u njenom interesu. Državna preduzeća su takođe napredovala i Srbija je na pravom putu. Moramo da se borimo za stabilnost i Vučić je uvek bio za to da razvoj u regionu mora da bude miran razvoj, što nije jednostavno. Ove reforme su jako bitne i hrabre, a osim toga, moram da istaknem da su odnosi sa Kosovom bolji – rekla je Merkelova.

Premijer Vučić istakao je da je Srbija mnogo uložila u očuvanje stabilnosti u regionu, ističući da sutra ide u Sarajevo.

– Situacija jeste turbulenta, ali se mir može očuvati. Mi Zapadni Balkan vidimo kao mesto budućeg ekonomskog rasta za ceo region. Na dobrom smo putu što se tiče ekonomije. Imamo još mnogo toga da uradimo u Srbiji, posebno oko vladavine prave i efikasnosti pravosudnog sistema – rekao je Vučić. On je istakao da su u prethodnom periodu vođeni teški pregovori sa BiH i Prištinom.

– Često smo teške stvari sprovodili u delo i mislim da smo zaslužili poštovanje i najjače zemlje u EU. Zadovoljni smo kako Nemačka tretira Srbe koji ovde rade, želimo da pokažemo kakav je naš odnos prema onim Nemcima koji su živeli ovde i koji sada žive – rekao je Vučić i naveo da mu je drago što Merkelova prepoznaje trud Srbije kada je reč o migrantima.

– Zahvalan sam Merkelovoj na pomoći oko tog problema. Želimo da pokažemo humano lice kada je reč o migrantskoj krizi – rekao je premijer i zahvalio se na vremenu koje je nemačka kancelarka izdvojila za njega i Srbiju.

Happytv.rs
Tanjug.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter