Izvor:
15.03.2017 u 14:32
0

FENOMEN BELI: Pravi problem vlasti, ali uzima glasove i Vuku i Jankoviću!

http://images.happytv.tv/var/resizes/VIP/beli-preletacevic.jpg?m=1489410648

Učešće na predsedničkim izborima potpunog autsajdera na političkoj sceni Srbije Ljubiše Preletačevića Belog sasvim sigurno neće proći nezapaženo. Štaviše, procene su da bi on mogao da izvede apstinente na izbore, malo “pomrsi konce” i vlasti i opoziciji, ali i ostvari uspeh o kome verovatno nije ni sanjao.

Kako objašnjava programski direktor Cesida Bojan Klačar, pojava Preletačevića, i rezultat koji bi mogao da postigne, govore da postoji nezadovoljstvo među biračima i nepoverenje u stranke, i da su ljudi skloni da se vežu i podrže nova lica i nove pristupe na političkoj sceni.

Kolika je ta podrška još je, kako kaže, nepoznanica, jer se Beli u predsedničkoj priči pojavio tek pre nekoliko dana, pa pouzdanija istraživanja još ne postoje.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/beli.JPG?m=1464398739

Kako objašnjava, Beli definitivno ima potencijal među mlađom populacijom, koja ne želi da sluša stare priče i stare lidere.

Sagovornici “Blica” slažu se i u tome da bi Beli u velikoj meri mogao da pokrene apsitinente i izvede ih na birališta. Za Klačara je to verovatnija opcija nego što će nekoj stranci da napravi ozbiljniji problem.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/jankovic-jeremic-jovanovic.jpg?m=1487778611

On je možda bliži levoj, građanskoj orjentaciji, nego što je Vojislavu Šešelju, Bošku Obradoviću ili Aleksandru Vučiću. U tom smislu možda bi više problema moglo da bude u konačnom zbiru kada je u pitanju Saša Janković, Vuk Jeremić ili Nenad Čanak – objašnjava Klačar.

Gotovo od svih bi mogao da uzme, ali ipak mnogo manje od onih koji imaju disciplinovano biračko telo, poput SNS, SRS pa i SPS. Za njega će glasati oni koji su protiv vlasti, a koji nisu našli alternativu među drugim kandidatima. Ovo nema veze sa opozicijom, već sa tim da se glasa po simpatijama – priča on.

Kako kaže, kakav god Beli bio, da li je ozbiljan ili sarkazam i šala, njegova pojava ne odgovara ni vlasti ni opoziciji.

– Vlasti ne odgovara zbog izlaznosti, opoziciji što će im uzeti glasove. Staromodnim političarima on ne odgovara jer su ušuškani i naviknuti na stanje stvari kakvo jeste – ističe on.

Preletačević je, inače, svoju kampanju pre svega bazirao na internetu i društvenim mrežama, pa su njeni dometi zbog toga i ograničeni. Pejić navodi da mu internet svakako ide u prilog i da ga, čak i kada ga nema u medijima, njegovi nastupi prepričavaju.

BLIC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter