Izvor:
16.03.2017 u 13:00
0

KAKO JE MERKELOVA DOČEKALA VUČIĆA? Stajling i mimika objasnili situaciju bolje od hiljadu reči!

Crveni sako za Vučića i Putina!

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je dočekala premijera Srbije Aleksandra Vučića u Berlinu, za tu priliku je odabrala crveni sako. Upravo ovaj odevni komad najmoćnije žene Ervope, prema mišljenjima mnogih, uvek krije neku poruku.

Interesantno je pak da je baš u ovoj odevnoj kombinaciji Angela Merkel dočekivala najveće svetske lidere. Od Vladimira Putina, preko Baraka Obame, do Fransoa Olanda. Nemačka kancelarka je prilikom svih tih susreta bila gotovo identično obučena.

Prema rečima naših sagovornika, susret je bio veoma značajan, a bilo je očigledno da između Angele Merkel i Aleksandra Vučića postoje veliko poštovanje i poverenje.

Zoran Milivojević, psihoterapeut i stručnjak za neverbalnu komunikaciju, kaže da se po govoru tela premijera Vučića i kancelarke Merkel lako može zaključiti da njih dvoje imaju izuzetno dobar odnos.

– Obe strane deluju veoma zadovoljno i naglašavaju prijateljski odnos. Stiče se utisak da postoji i osećanje ponosa, kako kod gospođe Merkel, tako i kod gospodina Vučića, što znači da im je stalo da publika primeti njihovo zadovoljstvo razgovorima – naveo je on.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, zbog svoje funkcije je imao priliku da u prošlosti prisustvuje susretima sa nemačkom kancelarkom.

– Bio sam na sastancima koje je bivši predsednik Boris Tadić imao sa gospođom Merkel i mogu da uporedim te susrete sa onima koje ima premijer Vučić. Vučić je uspeo da ostvari mnogo bolju ličnu „hemiju” sa kancelarkom i očigledno je da ima mnogo veći stepen respekta i poverenja u vrhu najuticajnije zemlje u Evropskoj uniji. To je od ogromne koristi za Srbiju, a lični odnos poverenja između Vučića i Merkelove je značajan resurs koji Srbija ima i u EU integracijama i kada su investicije i nova radna mesta u pitanju – objašnjava Krstić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da predstavnici Nemačke gaje ogromno poštovanje prema predsedniku Vlade Srbije.

– Nemački zvaničnici imaju veliko poštovanje prema Aleksandru Vučiću, jer cene njegovu sposobnost da održi obećanja, što u principu nije često kod balkansih političara. Imaju poštovanje prema njemu zbog njegove sposobnosti da se drži obećanja i da bude pouzdan partner, iako postoje velika neslaganja u vezi sa raznim pitanjima – kazao je analitičar.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/narodhr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter