Izvor:
16.03.2017 u 17:32
0

Šef Nato u Beogradu: SRBIJA IMA PRAVA DA KUPUJE RUSKO ORUŽJE

Srbija ima pravo da nabavlja oružje iz Rusije, izjavio je šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu, brigadni general Ćezare Marineli.
Marineli u intervjuu za portal European Western Balkans, upitan da li će nabavka oružja iz Rusije uticati na odnos Srbije i NATO, kaže da Srbija ima sva prava da izabere svoj put, uključujući i to od koga će da nabavlja oružje.
"Drago mi je što mogu da kažem da se naša saradnja ne usporava", kaže Marineli i ističe da srpski i vojnici NATO imaju više desetina zajedničkih vežbi svake godine, te da postoji razmena iskustva i znanja.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Slike-Arhiva/MARINELI%202.JPG?m=1489663852
Marineli poručuje da činjenica da je Srbija jedina zemlja Zapadnog Balkana koja ne želi da uđe u NATO apsolutno nije problem u kontekstu bezbednosnih izazova u regionu.
"Vojna neutralnost Srbije je suverena odluka i mi je apsolutno poštujemo", istakao je Marineli, navodeći da NATO ima odlične odnose sa velikim brojem partnerskih zemalja, od kojih mnoge nemaju želju da pristupe članstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter