Izvor:
19.03.2017 u 03:43
0

Vuk Jeremić: VOJNU NEUTRALNOST UPISATI U USTAV SRBIJE!

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras da bi vojnu neutralnost Srbije upisao u Ustav i da bi izdvojio više novca za Vojsku Srbije.

Jeremić je, predstavljajući se na javnom servisu, rekao da bi menjao mnogo toga u Vojsci Srbije, vojnu doktrinu i strategiju bezbednosti.

"Zalažem se snažno za vojnu neutralnost, pošto bi tako bili bezbedniji nego ako bi odlučili da budemo član NATO", rekao je Jeremić, kandidat grupe građana "Moramo bolje".

Jeremić je poručio da je našoj zemlji poteban predsednik sa velikim međunarodnim iskustvom i kontaktima koji može brže da podigne ekonomiju i da bi obezbedio investitore iz celog sveta.

On je rekao da se zalaže za dostizanje evropskih standarda i izgradnju evropskog društva, ali da bi uprkos tome dodatno unapredio saradnju sa Rusijom i Kinom, kao i zemljama trećeg sveta, kako bi se izborio sa velikom nezaposlenošću.

Kako kaže, Kina je potencijalno najveći investitor u Srbiji i mogli bi na bolji način da razvijemo odnose sa tom zemljom i budemo odskočna daska za njihove investicije u celoj Evropi.

Jeremić je naglasio da je Rusija izuzetno važan faktor za Srbiju i da bi saradnju sa tom zemljom, koja naš štiti pravom veta u Savetu bezbednosti u UN, dodatno unapredio.

"Ako budem predsednik ne nameravam da budem fikus i da se zadovoljim dodeljivanjem ordena", poručio je Jeremić dodajući da bi kao predsednik aktivno sarađivao sa vladom i nudio sasvim konkretna rešenja – zdravstvu, školstvu, kulturi i raznim drugim oblastima.

tanjug.rs
Foto:
Facebook/VukJeremic.SRB, Twitter/ rts_vesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter