Izvor:
21.03.2017 u 13:23
0

TOMISLAV NIKOLIĆ SE POZDRAVLJA SA POLITIKOM? Podneću zahtev za penziju 31. maja.

Nikolić će na dan isteka mandata predati papire za starosnu penziju jer je napunio 65 godina i ima 45 godina staža.

Aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prelomio – 31. maja podnosi zahtev za penziju. On tvrdi da još nije izvagao, niti se dogovarao da li će i koju funkciju dobiti posle mandata, ali jedno je sigurno – penzija mu ne gine, dodaje list.

"Ispunio sam sve uslove za penziju, jedino me još funkcija drži. Poneću zahtev već 31. maja, čim mi istekne mandat. Imam 65 godina i 45 godina, ceo život radim, izuzev perioda služenja vojnog roka", izjavio je Nikolić za "Kurir".

Na pitanje da li to znači da će se povući i iz političkog života, Nikolić kaže: "To ne znači da ću ići u političku penziju, zasad samo starosna".

On nije hteo da otkriva sve svoje planove.

"Kurir" piše da odlazeći predsednik ne mora mnogo da brine za finansije – može da rečuna na mesečnu penziju od najmanje 104.000 dinara, što je 80 odsto od njegove trenutne plate od oko 130.000.

Nikolić će i nakon isteka mandata moći da uživa u privilegijama, naravno, ukoliko ne ugovori neku političku funkciju, dodaje list.

On ima pravo na kancelariju, savetnika i sekretara, obezbeđenje, automobil, status počasnog predsednika, diplomatski pasoš…

Prema zakonu o predsedniku, on šest meseci nakon završetka mandata prima punu predsedničku platu, a taj period može, na zahtev, da se produži na godinu dana, navodi "Kurir".

HappyTv
Izvor: Twitter/Šumadinac

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter