Izvor:
27.03.2017 u 13:32
0

VUČIĆ DANAS SA PUTINOM U MOSKVI: Pored Mig-ova, stižu i dva moćna oružja za odbranu u svim okolnostima?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas će se u Moskvi sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako „Alo!” saznaje, osim što će se finalizovati dogovor o isporuci šest lovaca „mig 29”, razgovaraće se i o nabavci dva savremena raketna sistema „buk 3”, kao i S-300.

Premijer je izjavio sinoć u Moskvi da će se danas znati kada će šest ruskih „migova 29” stići u Srbiju i da očekuje da će to biti uskoro.

Mislim da ćemo tehnički sutra znati. Pitanje je da li će predsednik Rusije Vladimir Putin potpisati ukaz o vojno tehničko saradnji. To je za nas mnogo povoljnija varijanta nego da potpisuje ukaz o poklonu. Radi se o nekoliko dana, ili nekoliko meseci – izjavio je Vučić za RTS.

Pored dela razgovora o ekonomskoj saradnji, veoma važno je i da Vučić sa Putinom utanači sve detalje o realizaciji isporuke „migova”, koja je već ugovorena. Tu neće biti kraj priče, već će se pregovarati i o načinima kako da Srbija najpovoljnije dođe do raketnih sistema „buk 3” i S-300, čime bi bio zaokružen sistem odbrane našeg neba od svih potencijalnih pretnji narednih godina i decenija – kaže za „Alo!” izvor blizak delegaciji Srbije koja je otputovala u Moskvu.

U fokusu razgovora biće ekonomska saradnja Srbije i Rusije, ali i Srbije i Evroazijske unije. U razgovoru sa predsednikom Putinom Vučić će predložiti da do leta, najkasnije jeseni, Srbija bude domaćin samita „Srbija – Evroazijska unija“, uz učešće privrednika svih pet zemalja članica.

Trenutno se 91 odsto od ukupne robne razmene Srbije sa Evroazijskom unijom odvija sa Rusijom. Cilj je dalja liberalizacija jedinstvenog sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, odnosno potpisivanje sporazuma kojim bi to pitanje bilo formalizovano.

Cilj Srbije je da, pre svega, očuva stepen liberalizacije koji ima sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom, kao i da proširi spisak roba za izvoz, uključujući „fijat“ automobile, te dodatno ojača odnose sa Jermenijom i Kirgistanom.

Takođe je bitno da se liberalizuje izvoz mesa, živine, te da se osiguraju bolji uslovi za plasman sireva, šećera i cigareta

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/Strahota_Sima, YouTube Printscreen/AD KN, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter