Izvor:
31.03.2017 u 22:07
0

Mašala: TOMA NIKOLIĆ DOBIO ORDEN OD KINEZA!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Kini razgovarao sa predsednikom Si Ðipingom, premijerom Li Kećijangom, kao i kompanijama koje ulažu i koje nameravaju da investiraju u Srbiju, a bilo je reči, kaže, o svemu, uključujući RTB Bor, investicije Grada Beograda, Petrohemiji…

Moje najveće insistiranje je bilo na jednoj direktnoj (avio) liniji ka Beogradu, koja bi išla ili iz Šangaja ili iz Pekinga. Postoje dve firme koje su zaintresovane – rekao je Nikolić.

Očekuje, kazao je, da će u najskorije vreme Kina i Srbija zajedno nastupati na evropskom tržištu.

Od dolaska predsednika vlade Srbije, a o tome smo se dogovorili predsednik Si Ðinping i ja, mnogo toga će biti jasnije. Kina i Srbija će čvrsto zajedno nastupati na evropskom tržištu – rekao je Nikolić.

On kaže da je predsednik Kine izneo blagonaklon stav i rekao da će ohrabriti sve kineske firme koje žele da investiraju u Srbiju, dodajući da je primetio kako je Si Ðiping odlično obavešten o svim projektima o kojima su razgovarali.

Taj stav je preneo na predsednika vlade Li Kećijanga koji je bio zadužen za saradnju sa velikim kompanijama i investitorima. Imao sam mnogo sastanaka sa kompanijama koje investiraju, ili koji nameravaju ili koji su odlučili da investiraju i svi ti sastanci su bili izuzetno uspešni – rekao je Nikolić.

Rekao je da je zadovoljan prijemom, a smatra i da je Srbija otvorila vrata Evrope Kini.

Komentarišuci to što je postao počasni građanin Pekinga, Nikolić je napomenuo da Kina nema odlikovanje za strane državljane, a da je on prvi put u istoriji Pekinga kao strani predsednik postao počasni građanin u prisustvu predsednika Kine kao svedoka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter