Izvor:
04.04.2017 u 03:17
0

MILORAD DODIK SA VUČIĆEM U MOSTARU: Pobeda na izborima – potvrda i garancija stabilnosti!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Mostaru da je pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji potvrda politike stabilnosti i mira srpske vlade i dodatna garancija stabilnosti regiona.

On je, u izjavi novinarima, uoči sutrašnjeg 20. Međunarodnog sajma privrede, kazao da je za region važna stabilna Srbija, te da je posebna garancija za to izbor Vučića za predsednika Republike Srbije.

Mislim da je veoma važno što su u Srbiji održani izbori koji su dali potvrdu politike koja se vodila do sada u okviru vlade, a to je bila politika mira i stabilnosti regiona. Zahvalan sam Vučiću što je dan nakon izbora došao u Mostar, ali i drugim liderima koji su doputovali, objasnio je Dodik.

Kazao je da je veoma važno što je Mostar uspeo da od sajma napravi mesto susreta i forum za političke lidere, kao i stavi na dnevni red pitanja međusobne saradnje i dalje stabilizacije u regionu.Rekao je da je ovaj skup prilika da se pitanja međusobnih odnosa sagledaju i podignu na još viši nivo.Istakao je da treba da se usmerimo sa recidiva prošlosti na uvažavanje više činjenica kojima se mogu relaksirati odnosi.Negirao je da je region ugrožen izbijanjem novih sukoba kao što to prikazuju neki strani političari.

Pogledajte kako su oni nervozni. U EU i svuda ne znaju šta će od nervoze. Izmišljena je priča o opasnosti u našem regionu. U Makedoniji se ne sastavlja vlada mesec ili dva i sva Evropa je skočila, a znamo da je u Belgiji vlada formirana tek nakon 500 dana i tada je to bio u redu, podsetio je Dodik.Istakao je da ne veruje u priče i spekulacije da je region nestabilan i da može doći do sukoba.

To su spekulacije iz vana onih koji su pravili lažne karijere na stereotipima i pricama o lošim odnosima. Sami vidite da u BiH i pored činjenice da ne funkcionise zajednički nivo nema naznaka nekog nasilja, ocenio je predsednik RS.

On je istakao da postoji generalna opasnost od terorizma, ali tome su izloženi Pariz, Berlin i mnoga druga mesta u Evropi i svetu.

Deluje da smo najmirniji ovde. Priča o nestabilnosti regiona je moneta za potkusurivanje o drugim pitanjima šire mejdunarodne zajednice, zaključio je Dodik.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter