Izvor:
26.04.2017 u 03:12
0

Zoran Stanković: Država da reaguje zbog Muslijua, Ramu prijaviti Savetu bezbednosti!

Pretnje Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua su pokušaj da se mirna situacija pretvori u kriznu i da se izazove napetost.

To je za "Večernje novosti" rekao predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković, koji je istakao da Muslijua treba tretirati kao lokalnog funkcionera i primeniti zakone, a kada je reč o Rami, onda najviši funkcioneri treba da se obrate međunarodnoj zajednici, ako treba i Savetu bezbednosti.

On je naveo i da je u svim razgovorima koje je imao sa predstavnicima međunarodnih organizacija, EU i OEBS, dobio uveravanja da se oni protive prekrajanju granica i ujedinjavanju teritorija.

Na pitanje lista da li može država da reaguje bar na poruke Muslijua koji je "veliku Albaniju" zamislio sve do Niša, Stanković ističe da je on funkcioner Republike Srbije "i to dvostruki".

"Prima platu i kao predsednik SO Bujanovac i kao prvi čovek Nacionalnog saveta Albanaca. Zato najpre treba videti da li je u sukobu interesa. I nadležna ministarstva treba da razgovaraju sa njim i da vide kakve su moguće sankcije", naglasio je Stanković.

On je podsetio da je predsednik Albanije Bujar Nišani u Bujanovcu poručio svojim sunarodnicima da su oni građani Srbije i da podležu njenim zakonima.

"Musliju provocira, a dobio je isuviše veliki prostor u medijima", rekao je Stanković.

Upitan kakve su mogućnosti da Musliju bar politički odgovara, Stanković poručuje da oni koji su ga izabrali treba da se izjasne da li podržavaju ovo što on radi, a da će Koordinaciono telo nastaviti da pomaže ugroženima u tri opštine koji, naglašava, ne treba da trpe zbog njegovih izjava.

novosti.rs
Foto: Twitter/GazetaKohaJone, arhiva, wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter