Izvor:
27.04.2017 u 23:18
0

NIKOLIĆ PISAO OLANDU: Oslobodili ste zločinca!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je, nakon odluke francuskog suda da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, koja ga tereti za zločin nad Srbima, uputio je pismo francuskom kolegi Fransoa Olandu u kojem je poručio da je ona politička i da je, nažalost, još više utvrdila uverenje da nema pravde za srpske žrtve.

Nikolić je poručio da je takva odluka duboko potresla srpsku javnost, te da je odlukom Apelacionog suda u Kolmaru na slobodu pušten zločinac koji će, ovim činom francuskih vlasti, ostati nekažnjen.

"Mi smo, u skladu sa važećim procedurama, dostavili dokumentaciju koja neporecivo dokazuje krivicu Ramuša Haradinaja, zločinca koji je za svagda zavio u crno mnoge srpske porodice. Nikakva objašnjenja ne mogu otkloniti utisak da je politika i ovoga puta nadvladala pravdu i da je ubijanje Srba opravdano i dozvoljeno, za razliku od zločina nad drugim narodima", naveo je predsednik Nikolić.

Predsednik je ukazao da je osećaj duboke povređenosti građana Srbije uvećan činjenicom da se Francuska u srpskoj istoriji doživljavala kao svetao primer prijateljstva i časti, zbog kojeg ni, kako je naveo, najveća stradanja u dva svetska rata nisu bila uzaludna.

"Vlada Srbije će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučiti na koji način će Srbija iskazati svoje nezadovoljstvo. Srbija je 90-ih godina suočena sa terorizmom Ramuša Haradinaja na Kosovu i Metohiji, Francuska je ugrožena danas, i zato smatram da je trebalo da znate da će ovakva odluka izazvati revolt mog naroda", naveo je Nikolić.

U obraćanju Olandu, kao čoveku kome je, kako kaže, u više navrata dokazao svoje prijateljstvo, Nikolić je poručio da ukazuje posledice takve očigledno političke odluke suda u Francuskoj, koja je nanela veliku nepravdu Srbiji, velikom prijatelju Francuske, za koju nas, u ovom trenutku i nažalost, vezuje samo slavna istorija naših dedova i očeva.

Na kraju, Nikolić je, uz pozdrave predsedniku Olandu, izrazio nadu da Francusku još uvek vodi čast i pravda za sve narode pođednako molim Vas da primite moje pozdrave.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Ekonomske vesti, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter