Izvor:
30.04.2017 u 18:22
0

DODIK UOČI KRVAVE GODIŠNJICE: Nedopustivo ignorisanje zločina nad JNA u Dobrovoljačkoj!

Zločin paravojnih muslimanskih formacija nad pripadnicima nekadašnje JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu biće i ove godine obeležen, 3. maja, samo u Istočnom Sarajevu, ali ne i u "federalnom" Sarajevu.

Porodice žrtava ni 25 godina od tog zločina nisu dobile pravnu satisfakciju, a federalne vlasti nikada nisu dozvolile postavljanje spomen-ploče na mestu događaja.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra nedopustivim ignorantsko ponašanje federalnih i kantonalnih vlasti u Sarajevu prema stradanju pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici početkom maja 1992. godine. On je, kako prenosi javni servis Srpske, naglasio da je još poraznija činjenica da ovaj, kako kaže, podmukli zločin nikada nije dobio sudski epilog, a porodice žrtava bar moralnu satisfakciju.

"To, naravno, govori o Bosni. Dobrovoljačka ulica nije važna samo u tom smislu da li možemo ili ne možemo otići na mesto zločina i odati počast nevinim žrtvama, jer je mnogo poraznija činjenica da taj zločin nikada nije procesuiran, što govori o odnosu federalnih organa vlasti, ali i o samoj BiH, kao i pravosuđu BiH, koje je u funkciji stereotipa koji je ranije plasiran", izjavio je Dodik.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter