Izvor:
04.05.2017 u 01:07
0

HARADINAJEVE PRETNJE VUČIĆU STIGLE I DO MOSKVE: Ovo su Rusi poručili krvniku!

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je danas “agresivne izjave” Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjave. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike – pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja, može smatrati podsticanjem tenzija.

Ovo pokazuje da je kvazi država Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetinčkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/ItaliaNEWS, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter